Litt om hva vi driver med her hos oss.

Onsdag 17. februar

GRATULERER MED 2 ÅRS DAGEN TIL ALLE FEM VALPENE TIL TOYA. Tenk alt to år har gått. Hvor blir tiden av. 

Alle sammen vokser og trives, friske og fine. Dette er en herlig gjeng.

Tre av dem var samlet her for litt over en uke siden og de koste seg i hverandres selskap. Gode venner er de fortsatt. Vi hadde fem spinoner sammen inne i huset og vi ble ikke vàr dem. Så utrolig rolige, men det er jo spinonen det. :)

Dette er en helt utrolig hunderase som vi setter veldig pris på. 

Vi driver og undersøker ang. hanne til neste valpekull som etter all sansynelighet blir til høst/vinter. Vi har noen som står på venteliste, men det er plass til flere. ;) Bare å ta kontakt.

Søndag 24. januar

GRATULERER MED 6 ÅRS DAGEN TIL 2010 KULLET. 😀

Tiden går veldig fort.

Toya har det bare bra. Hun trives sammen med sin mor og datter.

I helgen så har vi totalt fem hunder her, passer min datters to hunder.

Også har vi to barnebarn her på overnatting, så her er det liv. Det er ikke noe problem med hunder og barn.Hundene er veldig glad i barn, men vi må selvfølgelig følge med.

Vi driver og tenker på et spinonekull til med evt. parring til høsten.

Toya bør ha et kull til nå før det blir for seint.

Vi har hatt en del forespørseler om valper. Vi ønsker jo at flere skal få bli eiere av en spinone. Det er jo utrolig fine hunder. Vi driver og søker etter en passende hanne. De fleste som ønsker en spinonevalp nå ønsker å benytte de i jakt. Dette synes vi er veldig positivt.

Ellers så elsker hundene å bakse og leke i snøen. Skogen blir flittig brukt om dagen av hunder og folk. Vi er heldige som bor så fint til.

Lørdag 5. desember

Hei alle sammen. Så har desember mnd. kommet. Hundene har det bare bra. Det har ikke blitt noe særlig med fugljakt i høst. Dette har flere årsaker, for det første så er det ikke noe koselig å slippe hundene pga. ulven, så driver vi og restaurerer et hus og Oddvar jakter også reinsdyr, elg og rådyr. Selvfølgelig er hundene i aktivitet og får turer i skog og mark.

De er så gode og er våre beste venner. Alltid glade da vi kommer hjem. Herlig å bli møtt i døra av tre logrende spinoner da du kommer sliten hjem etter jobb. De er også kjempeglade i alle våre fem barnebarn. Så det blir stor stas her i jula med mye besøk av dem. 

Zita utvikler seg til ei rolig og veldig kosete, men aktiv jente. Hun elsker å gå rundt omkring og bære på ting, alltid ett eller annet i munnen. 

Hun får stand på fugl og er interessert i alt rundt seg. Ei oppvakt og god jente. Vi trener på å bli trygg på andre hunder enn våre egne, er så mange hunder rundt oss. Hun virker veldig sterk psykisk. Tessi ,hennes bestemor prøver alt hun kan for å beholde overtaket, men veslejenta firer ikke. Ofte er det Tessi som viker. Tessi har bestandig vært sterk og er sjefen i flokken vår. Toya er mer spak i forhold til sin mor, Tessi. Det går stort sett greit med alle tre sammen. Så vi har vår fine spinoneflokk. Vi ønsker alle EN GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR.

Fredag 18. september

Så er fugljakta igang. Vi har vært noen turer i skogen, men det er ikke mye fugl å se.

Vi har latt "valpen" prøve seg litt. Hun søker bra og drar ikke så langt ut. Hun har ikke hatt nærkontakt med storfugl, bare trost.

Hun virker veldig ivrig. Toya er litt vel heit, hun drar litt for langt unna av og til. Hun går i perioder veldig bra. Det blir vel alt for lite trening, går i mye annen jakt. 

Får håpe at vi får puttet inn litt fugljakt utover. Hundene elsker å være ute i skog og mark og få lov til å søke fugl.

Søndag 30. august

Vi har vært hos veterinær og røntget for HD og AD på Zita. Vi har nå fått svar på HD og hun er FRI: A. :) Svar på AD kommer litt seinere. 

Ellers så tar vi noen turer i skogen. Zita går løs og søker veldig bra i terrenget. Men det er så lite fugl så det er ikke så enkelt å se hvordan hun ter seg. 

Hun holder seg i nærheten av oss og det er vi glade for pga. en del ulv i terrenget. Er ikke noe koselig å la hundene løpe fritt.

Ellers så tar hundene det med ro og er trivelige som ellers.

Lørdag 8. august

I dag har vi vært på hundeutstilling på Elverum og det gikk kjempebra. I dag var det "valpen" vår Zita som skulle i ringen for første gang..

Hun fikk Exellent, 1. CK, CERT, BTK, BIR. Helt topp. :)

Zorro (Hårek) Zita sin bror fikk også Exellent. Gratulerer. Han har vært på en utstilling en gang før og tok det samme da som Zita fikk i dag.

Ellers så virker det som disse to er veldig fugle intressert. Så antar at dette kan bli veldig gode jakt hunder. Får se om vi tar et kurs i jaktlære for hundene.

Blir spennende å følge dem framover. Herlige spinonene våre.

Onsdag 15. april

Så er påsken over for denne gang. Vi var på hytta i hele påsken. Hundene var med og det ble mange fine skiturer på alle sammen. Zita var med i sele og hun elsket å være med på skitur. Vi var spente på hvordan hun ville reagere.

Vi går mye turer i skog og mark her hjemme også. Nå må jo hundene gå i bånd, men det går greit det. Det går fort til høsten og søken i terrenget igjen. Vi er jo kjempeheldige som har skogen som nærmeste nabo.

Alle hundene har nå fått markkur og snart er det vaksinasjon som står for tur. Da er vi klare for sommeren.🙂

Tirsdag 17. februar

VI GRATULERER VALPENE ETTER TOYA OG HAGRID MED 1 ÅRS DAGEN.

Vi håper at alle har det bra. :)

Zita er ei veldig rolig jente. Vi er utrolig glade i henne.

Er så rart å tenke på at det er et år siden valpene ble født. Tiden går utrolig fort.

Vi har barnebarn på overnattingsbesøk og det er veldig populært hos hundene, de storkoser seg og det gjør vi også.

Lørdag 24. januar

GODT NYTTÅR.

VI GRATULERER ALLE "VALPENE" VÅRE ETTER TESSI OG MARCO MED 5 ÅRS DAGEN I DAG. VI HÅPER AT ALLE HAR DET BRA.

Ellers så står det bra til med alle her. Hundene trives i snø og ruskevær. De elsker å løpe løse på garden her og det går runde på runde rundt huset så snø spruten står.

Zita (11 mnd) er jo i en alder der det skal lekes vilt og hemningsløst. Hun har ei veldig sprek mor,Toya, så da går det bra. :)

Tessi (bestemor) tar det litt mer med ro.

Ellers så får de en gå/trimtur tre ganger pr. dag. De er rolige innendørs og ligger mye foran ovnen og slapper av.

De er veldig kosete og glade hunder. 

Vi ønsker alle en koselig vinterdag.

Fredag 5. desember

Ja så er snart julen her igjen. 

Bikkjene har vært på noen jaktturer men det har ikke blitt noen fugl. Zita har hatt noen fine stand på fugl, så interessen for fugl er der. Vi går daglige turer i skogen med alle hundene. Alle tre er i topp form og er i full aktivitet. 

Vi fikk en trist beskjed i dag. En av hannhundene i vårt første kull måtte avlives i dag pga kreft. Det er så veldig trist og vi føler med eierne av hunden. Han ble ikke mer enn i underkant av 5 år og det er ingen alder for en hund. Det er slikt som skjer innimellom dessverre. Er så rart å tenke på at han er borte. Han var den første valpen som ble født i vårt første kull. Han vil alltid være med oss i tankene. <3

Tirsdag 9.september

Så er september her med fint vær og snart fugljakt. Zita er ferdig med sitt første dressurkurs så nå må vi fortsette å trene. Hun er ganske lærevillig. Ellers så har Zita og jeg vært på blodsporkurs med Helga- Mari Tessem. Det var veldig moro. Zita skjønte ikke så mye første turen, men så var det gjort. Hun gikk veldig bra etterhvert og likte jobben med dette. Vi får se hvordan hun utvikler seg videre med tanke på jakt. Vi kommer ikke til å bruke henne aktivt i høst, det blir bare noen prøveturer. 

Toya får vel være med min yngste sønn i skogen i morra. De er ivrige fugljegere begge to. Blir spennede å se hva de får ut av dette....Vi har observert en del med fugl i sommer så det ser ut til å være mer fugl i år. 

Jeg skal prøve å få vært med gutta noen jaktturer, for det er så spennende. Det er så moro å se spinonen i søk og stand. Vi får håpe at vi får nærkontakt med fugl.

Ellers så er det bare bra med alle tre hundene. Vi bruker skogen mye til turer. 

Mandag 11. august

Ja så er ferien over for denne gang. Vi har hatt med oss alle tre hundene på alle ferieturer i sommer. Vi var 10 dager på hytta i Vestre Gausdal i et kjempefint sommervær. Hundene badet og svømte mye på denne turen, for det var for varmt å gå lange turer. Toya elsker å svømme, hun storkoser seg. Tessi  svømmer litt, men er ikke så glad i å svømme som Toya. Zita har badet og svømt. Hun svømmer veldig fint nå, men vi må lure henne uti enda. Håper at hun blir lik sin mor. Vi har også vært i Bjørneparken i Flå og besøkt mine "tanteunger" som har sommerjobb der. For et sted. Var spennende å se bjørnene på nært hold. Hundene fikk være i bur som er tilrettelagt der i parken og det gikk kjempefint. Ikke noe problem.

Vi har også vært ved Nisser i Telemark noen dager. Der lå vi på camping så hundene fikk hilse på mange folk. Fint med litt sosialisering.

Vi har også begynt på dressurkurs med Zita og det går bra. Hun er ganske lydig. Hun utvikler seg til å bli ei rolig jente som er kjempeglad i unger og folk.

Vi går turer i skogen her nå om dagen. Hun virker veldig trygg i den situasjonen og storkoser seg med å undersøke og snuse. 

Vi skal gå blodsporkurs siste helgen i august. Jeg må gå med Zita, for Oddvar er borte på reinsdyrjakt da. Det blir spennende.

Søndag 22. juni

Hei igjen. Kjempelenge siden sist jeg skrev noe her. Har vært tøft etter at jeg mistet min kjære bror Håvard.

Hundene har det iallefall bare bra. Alle tre er friske og raske.

Zita vokser og trives og utvikler seg til å bli en kjempefin spinone frøken. Hun er veldig rolig og har et utrolig behagelig vesen. Hun er sosial, veldig glad i folk og andre hunder. En ting hun IKKE liker og det er å kjøre bil. Hun blir bilsyk, men dette går nok over bare vi får tatt noen langturer. 

Hun liker å bade og svømme. Stortrives i skog og mark. I dag tok vi og fjernet den første flåtten fra hodet hennes. Blir mer og mer flått her i området.😥

Vi skal ta et valpekurs og et blodsporkurs utpå høsten. Det blir spennende.

Ellers så har vi to spinoner, bestemor og mor som oppdrar valpen på en veldig bra måte. De setter grenser og tar seg godt av denne herlige valpen.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra de fire andre valpene i dette kullet. Det går bra med alle sammen.🙂

Vi ønsker alle en god og varm sommer.

Fredag 25. april

Så er påsken over og valpene levert. Det er så rart når de forsvinner. Heldigvis så har vi ei fin tispe igjen, vår kjære Zita.

Hun var med oss på hytta i påsken. Det gikk kjempefint. Hun ble litt bilsyk, men det gikk overrsakende bra. På hytta har det vært seks hunder totalt så hun har iallefall blitt sosialisert med andre hunder. Hun har spist og sovet og hatt det toppers.

I går så hadde vi henne med på Årnes for å være litt i trafikken og det var ikke noe problem. Hun hilste på masse folk og brydde seg ikke om bilene. Vi kommer til å følge opp dette, for her vi bor så er det ikke så mye trafikk.

Hun er en veldig sosial og trygg jente, så nå er det vår jobb og følge opp på alle måter.

I dag er hun med Oddvar på jobb, for jeg skal til veterinær med de to store hundene. Der venter sjekk og vaksiner. Alle tre hundene går godt sammen. 

Vi skal gå på dressurkurs utpå her, men vet ikke hvor enda. Driver og undersøker noen med gode referanser. Gikk intensivt kurs med Toya som gikk på helg, men vil nå gå et som går over flere uker.

Ellers så har vi fått masse positive tilbakemeldinger fra de andre valpeeierne. Det er vi veldig glade for.

Søndag 13. april

Ja så er de fleste valpene levert. Det er stille og rart. Det er igjen to i heimen enda. Den siste av de som skal leveres reiser tirsdag formiddag. Da blir det igjen en som skal være hos oss.

En valp til Skogbygda, en til Hudiksvall i Sverige og to til Oslo.

Vi får håpe at alle vokser og utvikler seg til fortsatt friske og fine spinoner.

Alle valpene kommer til trygge og gode hjem. De nye eierne er så positive og er veldig glade for å få sin nye valp hjem. Alle har vært her flere ganger på besøk, noe som vi setter veldig pris på.

De to valpene som er igjen merker nok at det er noen borte, det virker som de sørger litt. Det går seg nok til etter hvert.

Vi ønsker alle en kjempekoselig påske.

Lørdag 5. april

Om en uke skal de første valpene leveres. De nye eierne gleder seg og jeg gruer meg. Jeg blir så utrolig glad i disse nusselige små. Jeg vet at alle får det godt og det er jeg glad for. Er veldig glad for at vi beholder en valp selv, ellers så vet jeg ikke om jeg hadde orket dette...

Valpene har vokst enda mer, de blir veldig fort store. Vi har satt et stort bur i valpebingen for at de skal bli vant til dette. Valpene ligger der og koser seg. Har også hatt på dem halsbånd. Nå er valpene sammen med både mor og bestemor og det går kjempefint. Tessi er så glad i dem, hun vasker og steller med dem. Toya synes nok at det er godt med litt avlastning. Hun lar valpene få litt melk innimellom. 

Ellers så er det liv og røre, de leker , slåss og boffer på hverandre. De har vært en del ute i det fine været. De får være på besøk i stua og det er spennende. Vi skal ut på en liten kjøretur med dem nå etterpå. Vi skal ta en tur i morra også.

Onsdag skal vi til veterinær med alle for sjekk, vaksine og chip. Det blir spennende.

Vi skal fortsette å sosialisere dem så lenge de er her i huset. Vi har stadig folk som er på besøk. Alle synes at de er så trygge og fine. Har lagt inn noen flere bilder under valper 2014.

Lørdag 29. mars

Ja da har alle valpene fått tildelt sine framtidige eiere. Valpene skal leveres i løpet av lørdag - tirsdag om 14 dager. Tiden går så veldig fort. Vi har hatt besøk av alle tiders valpekjøpere. Alle disse valpene kommer til kjempegode hjem hvor det er andre hunder. Det er så godt å vite at de får det trygt og godt.

I dag har valpene blitt veid og fått markkur. De veier nå mellom 4,5 og 5,5 kg. Begynner å bli store , fine valper. Jeg har tatt en og en opp på bordet og kjent over dem, sett på ører. tenner og kost. Vi trener dem på å bli undersøkt og kjent på. De har også vært litt ute på terrassen i det fine vårværet.

Snart er det små kjøreturer som står for tur. Vi vil sette på de små halsbånd for å venne de til dette. Valpene er trygge og fine.

Det er så mye nytt som skal prøves og læres. Spennende.

mandag 24. mars

Så har enda en uke gått. Valpene er fem uker i dag. Tiden går så fort. De utvikler seg fra dag til dag. Alle har fått tenner og det merkes. De har fått reinsdyrgevir i valpebingen som de gnager på. 

De får nå fire måltider med mat om dagen og alle spiser veldig godt. De får jo fortsatt melk jevnlig fra sin mamma også. De vokser fort og ser nå ut som små spinoner.

De leker mye med hverandre og lekeslåss, leker med valpeleker og løper og spretter. De er skikkelig aktive. Noen herlige valper.

Vi har hatt besøk av en valpekjøper fra Sverige i helgen, det var kjempekoselig. Vi får besøk av en familie til fra Sverige førstkommende lørdag. Spennende.

Det er bra med besøk så valpene blir trygge på forskjellige mennesker. Vi tar de opp en og en på bordet og ser over dem.

De må bli vant til å bli håndtert.

Vi durer rundt valpekassa med støvsuger. De er jo på kjøkkenet så de får jo mange lyder inn derfra. De får gå på forskjellige underlag. De skal få noen små turer ut på terassen og gresset etterhvert. 

Søndag 16. mars

Hei igjen. Så har ei uke til gått. Valpene vokser og utvikler seg i rekordfart. Nå har de fått større plass å være på, de må få plass å utfolde seg på. De må lære å gå på vanlig gulv og få ordentlig balanse. Nå begynner de å bli aktive, de leker med hverandre, de biter på beina sine og har oppdaget at de har en hale. De begynner å få sylskarpe tenner. De har begynt å spise valpefor og de liker det. Vi har begynt i det små og øker etterhvert som dagene går. Valpemagene må få tilvenne seg og Toya må få tid til å trappe ned melkemengden. Dette medfører igjen mye mer arbeid til oss med tiss og avføring utover så nå må vi vaske og tørke mye mer. Vi skal venne de til å gå på en fast plass nå først og ha de litt ut etterhvert som det blir varmere i været.

Vi koser mye med de hver dag så de skal bli trygge. Vi har besøk innom så og si hver dag så de får hilse på fremmende folk. Vi har hatt valpekjøpere på besøk i helgen. Spennende. Vi kommer til å ta de med på små kjøreturer etterhvert. Det er mye sosialisering om dagen. Vi klipper klør, ser på ører,

tenner , napper litt i pelsen og bråker litt rundt dem. Det er viktig at de lærer seg å bli håndtert og bli vant til forskjellige lyder. Dette er en spennende tid.

Søndag 9. mars

Tiden flyr. I morra er valpene tre uker. De utvikler seg og vokser i rekord fart. Nå er det plutselig små spinoner som går på alle fire bein. De er litt ustødige enda , men blir bedre for hver dag. De begynner å leke med hverandre og prøver å bite på hverandres ører osv. 

De fikk sin første markkur i går og får den neste ved 5-6 ukers alder. Toya og Tessi får også markkur nå samtidig med valpene.

Her i huset er det overnattingsbesøk av barnebarn i hele helga. De er en del sammen med valpene for å sosialisere dem. Valpene kommer til oss med det samme vi prater til dem.

Vi har radioen stående på i rommet de er. De er jo på kjøkkenet så de blir vant til lyder av forskjellig slag. Vi ser i ører og tar på valpene slik at de blir vant til å bli tatt i. De har ikke fått noen tenner enda, men det er nok ikke lenge til.

Toya gir de nok mat enda, så vi har ikke gitt de noe fast føde enda. Vi kommer nok til å prøve det i løpet av uka. Det er mye som skal skje utover nå. De skal få større plass å være på. De skal lære seg å gå på forskjellig underlag.

Våren er en veldig fin tid å ha valper i hus. Er været godt så kan de få være litt ute i korte perioder utpå her.Vi er så heldige å ha en stor, trygg terrasse å være på. 

Så som dere skjønner så går alt sin gang her.Vi koser oss veldig om dagen.😀

Tirsdag 4. mars

Her er det krig om puppen. Valpene er så sultne og grådige. De er helt gale. De er jo heldige som bare er fem, det blir nok til alle.

Valpene vokser veldig mye og nå har alle øyne åpnet seg. De begynner å sette ordentlig bein under seg og kravler rundt i valpekassa. Snart må de ha større plass.

I morra skal jeg på apoteket og hente markkur til både valper og de voksne hundene. Må vel snart begynne med litt mat til valpene, men drøyer nok litt for Toya har så mye melk.Prøver vel da de er mellom tre og fire uker tenker jeg.

Ellers så går det mye i kos om dagen. Det lukter så veldig godt av små valper. Alle sånne småttinger er så utrolig søte. Vi får nyte tiden for den går så alt for fort.

Lørdag 1. mars

Endelig snart vår. Vi går en kjempefin tid i møte. Valpene har noe å se fram til. Dette er ei fin tid å ha valp på. 

I dag har valpene fått sin første klo klipp. Klørne er så små og vasse. Det gikk veldig fint. Det ene øyet på hannen har sprukket opp i dag. Det er så morro å se at øyene åpner seg. Herlig. Det er flere av valpene som kommer til å åpne øynene i løpet av helgen.

Dette er en herlig valpegjeng, de ser så fine ut alle sammen. Vi har ikke oppdaget noen feil så langt. Vi håper at de utvikler seg til trygge og fine hunder. Vi skal sosialisere de så godt vi kan utover med forskjellige ting. Jeg skal oppdatere etterhvert som vi går fram. Vi lar de være helt skjermet fram til de er tre uker gamle iallefall. 

Jeg kjenner på følelsen jeg har for disse valpene. Det er nesten som å ha små barn igjen. Kjenner kjærligheten strømmer gjennom kroppen og er veldig opptatt av at de skal ha det bra. Det vet jeg at de har. Toya er en kjærlig og fullkommen mor for  sine barn. Hun steller og passer på sine små. Nok melk. Valpene legger på seg veldig godt og den største veier over 1,5 kg. De andre ligger på mellom 1,2-1,4 kg. Så de er alle runde og gode. De mørke valpene blir enda mørkere for hver dag. Det skal bli spennede å se om de blir brune som sin bestemor Tessi eller grå/ brune som sin far Hagrid. Det er ikke lett å se enda. 

Uansett så blir de fine. Har lagt inn flere valpebilder under valper 2014.

Onsdag 26. februar

Her i huset går valpelivet sin gang. Valpene begynner å kravle seg fram og ligger mer hver for seg og sover. Alle har doblet vekten sin og vel så det. De ligger mellom 1000-1150 gram.

Toya er fortsatt mest i valpekassa, men tar noen avbrekk derfra når valpene sover. Hun har vært litt mer sammen med oss i stua på kvelden. 

Toya vil gjerne gå en liten tur når det er lufting. Vi kan ikke være så lenge borte fra valpene så det blir ikke så lange turen, men får ta det igjen seinere. Tessi tar alt ståket rundt henne med ro. Hun hører jo livet på kjøkkenet og hun står der med hodet på skakke og ørene i bevegelse. Hun respekterer at hun ikke får gå inn på kjøkkenet.

Vi er så glade for å få ha denne utrolig fine rasen. Man blir så knyttet til hundene og er så glade i dem. Kan ikke tenke meg et liv uten hunder.

Mandag 24. februar

Her i huset er alt bare velstand. Toya og valpene har det bra. 

Valpene vokser og vokser, begynner å bli runde, myke og gode små bamser. Alle fem virker rolige og harmoniske så langt. Det er jo når de blir litt større at vi får litt mer forståelse av hvordan de er. De forandrer seg hele tiden. 

Toya vil ikke ha Tessi i nærheten, hun er så redd for sine små.

Så det er ikke bare , bare å være bestemor. Tessi får være i stua og gangen. Toya og valpene er på kjøkkenet. Det går seg nok til når valpene blir større og eldre. Hvis valpene piper når Toya luftes, så står Tessi utenfor grinda og "prater" med valpene. De er så rare.

Det er en fornøyelse å få se og være i nærheten av disse små. Det er så fint laget, mor og barn ordner alt selv. Toya er så flink med sine små. Alt går jo på instinkter og behov. Det er herlig med valper og vi nyter disse ukene. Vi ligger nede med Toya og valpene om natta (Oddvar og jeg bytter på). En av oss er hjemme hele tiden. Vi må jo jobbe litt innimellom også, så vi bytter på. Vi får det til å gå rundt med valper, jobb og familie.🙂

Fredag 21. februar

Så er det snart helg. Valpene vokser og trives. De legger jevnt på seg. Den største i kullet er den grådigste ved melkebaren og legger mest på seg. Det er så morro å sitte og bare studere disse små. Tenk hvordan sansene fungerer, de verken ser eller hører enda. Allikevel finner de fram til puppen.Toya vasker og ordner med de små så alt fungerer som det skal.

Det virker som Toya er i bra form, hun spiser og slapper av. Bra hun nyter de rolige dagene nå for det går fort til det blir mye mere livat i valpekassa.

Det er så spennende å følge utviklingen utover. Vi nyter hver dag for tiden går så fort for oss som har valpene hos oss hver dag.

Onsdag 19.februar

Her er alt bare bra. Toya er i god form etter fødselen og spiser godt. Hun er en alle tiders mor for sine fem små. Hun vil nesten ikke ut av kassa, men hun må jo ut og lufte seg av og til.

Har veid alle valpene og de har lagt bra på seg. Melkebaren er åpen døgnet rundt og valpene ligger og suger med halene rett til værs. Det er så herlig å se på. Roen har senket seg i huset. Valpene virker veldig fornøyde, de spiser og sover.

Skal bli spennende å se utviklingen deres og hvordan hver enkelt individ blir. 

Vi håper på noen friske og sterke valper som vil bli til stor glede for sine nye eiere.🙂

Mandag 17.februar.

Ja da virker det som fødselen er over. Det ble 6 valper, dessverre så var en dødfødt. Vi tror ikke det er flere valper igjen. 

Det ble to mørke tisper og to hvit / oransje tisper og en mørk hanne. Valpene er veldig aktive og fine, ingen defekter det vi kan se. Toya har vært så rolig og flink og hun steller sine små med masse kjærlighet.

Vi er utrolig glade for at fødsel er over.

Så dessverre så kan ikke alle dere som har bestilt valp få valp.

Vi beklager dette, men det er ikke noe vi får gjort med det.

Skal prøve å få lagt inn bilder i morra, nå er jeg så sliten så nå orker jeg ikke mere.

Søndag 16. februar.

Hei igjen. Her går alt bra. Toya har ikke fått noen valper enda. I dag morges så kastet hun opp. Temperaturen er nå nede på 36,4 grader. Hun har spist maten sin og har ikke så mye vondt, det vi kan se. Men etter det som står skrevet så skjer som oftest fødselen i løpet av et døgn + - etter et sånn temperatur fall. Hun styrer og ordner tepper i valpekassa si. Så neste gang jeg skriver her så håper jeg at det er beskjed om at valpene har kommet og at alt har gått bra. Vi ser fram til å få det overstått, blir veldig sliten av og gå å vente. Men du verden som vi gleder oss.🙂

Lørdag 15. februar.

Vi venter og venter. Toya er fortsatt like rolig. Hun har spist og virker ikke i fødselsmodus..., men hun får noen raptus innimellom med pesing og slikking bak.Jeg håper at hun føder snart, for hun er så stinn. Mageskinnet er helt stramt og hun har mye kynnere.

Vi kjenner valpene så godt inne i magen. ÅÅÅÅÅ det er så spennende å tenke på hva det er som ligger inne i magen. Vi gleder oss veldig og håper på valper snart.:) Håper at de kommer i løpet av morra dagen.

Fredag 14. februar

Her har det ikke skjedd noe nytt enda. Toya hadde et temperaturfall i går på formiddagen, men har ikke skjedd noe. 

Trodde at det skulle sette igang i går, men alt har roet seg igjen.Hun har nå spist som normalt. Men plutselig så kan alt starte. Så vi får bare vente og vente.....Vi kjenner liv i valpene og hører pulsen på småttingene i magen. Toya ligger og tar livet med ro. Jeg oppdaterer så fort det skjer noe.

Onsdag 12. februar

Vi venter og venter....Fortsatt ikke noe tegn til fødsel. Toya spiser all mat og ligger og slapper av og samler krefter til fødselen. Hun er så rolig. Vi ser valpbevegelser i magen da hun ligger på gulvet. Å så spennende.Jeg skal være hjemme resten av uka. Må følge med henne. :)

Tirsdag 11. februar

Ja dagene går og Toya er like hel. Det er helt greit at det drøyer litt for da blir valpene sterkere. I dag er det 59. dagen. Temperaturen spretter opp og ned, men Toya er fremdeles helt rolig og ligger rett ut og slapper av. Matlysten er fremdeles helt på topp. Når hun ikke vil ha mat så kan vi gå ut ifra at det skjer noe.

Hun har ikke vist tegn til matvegring i det hele tatt så langt.

Hun virker så frisk og sterk så vi håper at alt blir bra. 

Jeg merker at det tar på å gå slik å vente. Mest spenning i forbindelse med fødsel tror jeg. Blir utrolig morro med valper igjen.🙂

Søndag 9. februar

Så er vi på 57. dagen i drektigheten. Toya var kvalm og kastet opp på lufteturen i dag tidlig. Hun har spist godt nå og tempen er litt lavere enn normalen. Vi måler tempen flere ganger daglig. Vi følger godt med henne nå framover.

I går så steriliserte og ordnet jeg med alt utstyr til kommende fødsel. Så nå tror jeg at alt er klart. Nå håper vi at alt går fint og at vi får en normal fødsel.

Toya har vært i veldig god form hele drektigheten. Matlysten har vært på topp hele tiden og hun har kost seg. Det ser ut til at magen har sunket ned litt og pattene er godt igang med melkeproduksjon. Så hun driver nok og klargjør seg. Skal bli spennende å se når hun starter med fødselen... Vi håper at det går noen dager til så valpene blir enda sterkere. 

Har lagt inn to nye bilder under albumet Toya og Hagrid.

Torsdag 6. februar.

Har akkurat kommet inn etter tur med hundene. Toya er i god form, lett til beins. Hun er så snill og god og vi håper og tror at hun vil bli en god mamma. Det er veldig liv i magen hennes. Det blir så spennende å se hvor mange det blir og hvordan de er. Nå nærmer det seg fort, vel ei uke igjen.Å som jeg gleder meg. 😀

Hun spiser godt og virker ikke noe kvalm. Tessi (bestemor) er så interessert i Toya. Hun tar plassen i valpekassa og føler seg nok hjemme der, men nå er det datteren sin plass. Vi vil fortsette å passe godt på den vordende mor.

Tirsdag 4.februar

Har lagt inn noen bilder av Toya i fotoalbumet.

Mandag 3. februar.

Da har jeg kjent liv i magen til Toya. Har også lyttet på kjemperaske hjerteslag inne i magen med stetoskop. Det er SÅ spennende. Hun snoker etter mat hele tiden. 

Valpekassa er vasket og satt på plass, så hun skal bli kjent med den og slå seg til ro der. Hun er avslappet og kosete. 

Jeg koser veldig mye med henne og stryker og kjæler med den fine magen hennes. Jeg håper at hun ikke får så stort kull,men vi tar imot de som kommer med glede. Vi gleder oss veldig her i huset. Oddvar og jeg har avtalt på våre jobber at vi må være litt borte. Vi deler oss, så en er hjemme formiddag og en aften. Vi gir Toya litt middagsmat i tillegg til tørrforet og gir henne biola. Tror det er sunt både for mor og barn.

Lørdag 1. februar

Hei igjen. 

Så har enda ei uke gått. Det går så bra med vår drektige tispe.

Hun er i veldig god form. Hun begynner å stønne litt når hun skal reise seg opp, men magen begynner vel å fylle seg opp. I dag er det akkurat 14 dager igjen til dag 63 i drektigheten. Hun blir større og større for hver dag som går. Hun har nå melk i alle pattene. Matlysten er fremdeles på topp. Hun får nå dobbel porsjon med mat og vi har gått over til å fore henne med valpefor og det faller i smak. Jeg kjenner etter liv i magen, men har ikke kjent noe enda. Det er nok like før...Det er så spennende. Jeg koser veldig mye med Toya og magen om dagen.

Hun bare ligger og nyter. Hun ligger stort sett og slapper av. Vi går lufteturer som vanlig enda, blir nok snart tyngre.

Det svirrer mange tanker i hodet mitt om dagen, hvor mange valper, hvilket kjønn, hvilken farge, går alt bra o.s.v. Sånn er det. God helg til dere alle.🙂

VI GRATULERER TOYA OG HENNES SØSKEN MED 4 ÅRS DAGEN 24. JANUAR. 

Mandag 27. januar

Så var denne helgen over. Vi har vært på hytta vår i Gausdalen fra torsdag til søndag. Der har vi kost oss med barn, barnebarn og hundene. Vi har måkt snø av hyttetaket, ca en meter med snø.

Vi måtte opp en tur før valpene kommer, blir en stund til neste gang. Toya har kost seg og tatt livet med ro. Tarek (hennes bror) og Nikki (tibetansk spaniel) har også vært på hytta. De to spinone søskene pleier å leke som gale da de er sammen, men ikke nå. Toya bare så dumt på han og ga tydelig uttrykk for at det kunne han glemme. Så alle fire hundene har vært så rolige. 

Toya blir større og større for hver dag. Hun begynner også å få større patter og jur. Hun virker så "verdig" og stolt over å være drektig. Det nærmer seg fort, under tre uker igjen. Føder hun på samme tid som sin mor så er det bare 14 dager igjen. Det blir veldig spennende og mange som skal ha valp venter i spenning sammen med oss. 

Lørdag 18. januar 2014

Så har enda ei uke gått. Toya begynner nå på sin 6. uke i drektigheten. Om en snau mnd så har vi forhåpentlig mange små spinone valper her i huset.

Toya sover veldig mye og er ellers rolig. Vi tar våre turer ute som vanlig enda. Hun begynner å miste fasongen, rundere over magen.

Jeg tror hun kan bli veldig stor og at hun bærer på et stort kull....

Vi har nå begynt å venne henne gradvis til litt mere mat. Er sikker på at hun kan spise til hun sprekker, hvis hun fikk lov. Hun er så utrolig kjælen og kosete. Hun krabber opp i fanget på oss og der skal hun helst ligge. Hun skjønner ikke at hun er en stor og tung hund. Så der sitter vi nesten bortgjemt bak en hund. Det er jo koselig, men vi orker ikke så lenge om gangen. Hun viser med veldig stor tydelighet at hun er drektig, så la oss håpe at alt går bra framover. Vi følger veldig godt med hele tiden. 

Tessi er veldig oppmerksom på Toya og det ser ut som hun skjønner hvordan det er fatt. De to bruker vanligvis å leke mye sammen, men  nå vil ikke Toya være med henne.

Vi driver og planlegger alt til fødsel med utstyr o.l. Valpekassa har vi stående fra sist, må bare vaskes og ordnes.

Jeg leser om drektighet , fødsel og valper. Gruer meg litt til fødsel, men må være rolig og støttende for Toya. Har Tessi`s fødsel litt for friskt i minnet. Håper at vi denne gangen får oppleve at alt går bra.

Lørdag 11. januar

Endelig, i dag snør det. Alt blir mye lysere og penere.

Hundene elsker å være ute i snøen. 

Alt er bra med våre kjære drektige Toya. Hun ligger mye og sover. Hun har lyst på mat hele tiden, men det går ikke. Vi må passe på så hun ikke blir for tykk før fødselen. Vi skal øke matmengden og gå over til annet fòr, men det er litt tidlig enda.

Tessi er så rar mot Toya så jeg tror hun skjønner at Toya er med valper. Hun blir jo bestemor.

Toya er så utrolig lik på sin far Magic at Sharpshot ( Marco). Han var en helt unik hund. Har aldri vært borti roligere og mer sindig hund. Han var bare alle tiders. Tessi er også en veldig trivlig hund, veldig glad i barn og godt gemytt. 

Så vi håper at de kommende valpene arver disse gode egenskapene. Toya er jo også veldig rolig og veldig forsiktig i det meste. Hagrid (pappan) til de kommende valpene er også en veldig rolig og trivelig hund med kjempegodt gemytt og glad i folk. Han blir ikke brukt så mye i jakt, men han får jakte i Italia eller Tyskland hver høst. Han har alle jaktegenskapene på plass. Han har også flere gode jakthunder i slekten sin. Vi er veldig spente på denne mixen her. Vi tror det blir veldig bra. Vi prøver å få det til så bra vi kan og i beste mening, men man har aldri noen garanti. Vi håper at drektigheten og fødsel vil gå bra. Vi passer veldig godt på Toya vår. 

Onsdag 8. januar

Da har vi vært på ultralyd med Toya. 

JIPPI !!!!! Hun er drektig. Det ser ut til å bli et stort kull.

Så nå må vi krysse fingrene for at alt går bra. Vi er så glade og gleder oss veldig. 

Lørdag 4. januar

Så er vi i gang med det nye året. Går det som vi ønsker så skjer det mye spennende utover. Et nytt barnebarn i mars og mulig valper...

Vi skal på ultralyd med Toya på onsdag. Det er så spennende.🙂

Tør ikke å slippe gleden løs før vi får et sikkert svar om hun er drektig.

Vi har nå bestilling på 4 tisper og 1 hanne. Så hvis hun er drektig så får vi håpe at det kommer en del valper. Tenk noe så herlig som spinone valper. Vi krysser fingrene for at det er valper på vei.

Tirsdag 31. desember.

VI ØNSKER ALLE ET GODT NYTTÅR.

Oddvar har tatt en times skogstur med hundene i dag, i sterk vind.Hundene bryr seg ikke noe om dårlig vær.

Vi tar hundene med oss til min sønn i kveld. Der er det ikke så mye raketter. Jeg blir inne sammen med hunder og små barnebarn i kveld.:)

Ellers så er Toya veldig rolig (er det ellers også, men...), ligger mye foran ovnen og virker sulten hele tiden. Så vi håper at det er noen små spinone valper i vente. Vi drar på ultralyd utpå nyåret. Det er så spennende. Vi håper at vi har lykkes med Nederlands turen vår. Fin tur var det iallfall.

Torsdag 26.desember

Vi har feiret en fin julaften og en fin 1.dag sammen med familien.I går så tok Oddvar og jeg en times tur i skogen med hundene. Det er utrolig fint å gå i skogen nå. Vi savner snø, men må gjøre det beste ut av det.... Vi skremte opp en skogsfugl, hundene var helt på styr. Jaktinstinktet er det ikke noe å si på.

Ellers så venter vi i spenning, er Toya drektig mon tro? Umulig å si noe enda. Vi håper at det kommer noen herlige små spinonevalper etter vår fine Toya og staute, fine Hagrid. Å det er så spennende.....🙂 Vi har noen som venter på valp, men er det flere som er interessert så ta kontakt med oss.

Onsdag 18.desember.

Så er snart julen her. 

Oddvar og jeg har vært i Nederland i 4 dager nå. Der hadde vi det utrolig koselig. Vi har kjørt med bil det meste av veien.

Vi har vært der og parret vår spinonetispe Toya. Hun blir fire år i januar og vi syntes at tiden for å ha valper var der nå. Vi har parret henne med en veldig fin hanne som heter, Hagrid Di Regione Montagnosa. Han er Nederlandsk Champion, HD A, CA FRI. Toya er Norsk Champion, HD A, CA FRI.

Dette blir en spennende mix. Toya er hvit med litt oransje tegninger og Hagrid er brunschimmel. Toyas mor er helt brun mens far var hvit/ oransje. Så hvis alt går som det skal så kan det bli mange forskjellige farger.

Vi forventer at evt. valper blir født ca 16. februar. De blir da leveringsklare medio april.

Det blir spennende å følge med Toya utover. Vi følger med og ser etter mulige tegn på at hun er drektig. Vi kommer antagelig til å ta ultralyd utpå her for å konstantere.

Ta gjerne kontakt for en hyggelig spinoneprat.

Vi ønsker ALLE EN FREDELIG JUL OG ET GODT NYTTÅR. 

Onsdag 13. november

Det blir dessverre ikke noe av planene om å parre Toya og Pecchè. 

Vi driver nå og forhører oss om en hanne i Nederland. Vi regner med at Toya nærmer seg løpetid. Vi må se hvor nære jul det blir.

Vi har en del mennesker på venteliste nå som ønsker seg en liten spinonevalp, og det gjør vi også. Så vi håper å få det til nå i vinter. Vi har brukt mange, mange timer på å finne en egnet hanne. Så vi håper at vi lykkes til slutt.

Fredag 25.oktober

Vi har veldig lyst til å parre Toya med Pecche. Han er en veldig fin hund og han er en kjempegod jakthund. Hans eier har hatt mange jakthunder, men Pecche er den beste han noen gang har hatt. 

Toya har ikke fått løpetida enda så vi er ennå åpne for at hun kanskje kan parres nå i høst. Vi tenkte på å vente til neste år, men det passer ikke så godt pga at da kommer løpetida midt i jakt tiden. Pecche blir jaktet med hele høsten og her i huset jakter Oddvar hele høsten. 

Vi håper at vi får flere som melder sin interesse.

Har lagt inn noen jakt bilder av Toya.

Søndag 20.oktober

Hei igjen.

Vi har diskutert ang.parring på Toya og kommet fram til at vi antagelig ikke kommer til å sette valper på henne denne gangen. Det er flere årsaker til det. Vi vil vente å se om øreproblemene forsvinner og ikke dukker opp igjen. Ellers så sliter jeg veldig med helsa om dagen og det krever sitt å ha valper. Vi må først og fremst ta vare på de to fine spinonene vi har. 

Lørdag 19. oktober

Ja så nærmer vinteren seg. Det snødde torsdags kveld da jeg luftet hundene.

Toya har hatt en ørebetennelse nå, men begynner å bli bra igjen. Den kom pga. sopp. Det kan ha mange årsaker. Spinonen har hengende, tunge ører som det blir tett og varmt inni. Hun har badet veldig mye i sommer så vi har mistanke om at det kan være årsaken. Hun var hos veterinær i går og det ser mye bedre ut.

Det har blitt dårlig med fugljakt nå, karene er bare opptatt med elgjakt. Terrenget er også opptatt av elgjegerne hele helga. På hverdagen så går det i jobb og mørket kommer tidlig. Vi har hatt mange fine jaktturer med hundene i høst, men det er bare blitt en orrfugl. 

Ellers så går vi og venter på løpetid. Vi regner med at den kommer i nærmeste framtid. Vi har kontakt med eieren av en veldig god jakthund som heter Pecchè i Finland. Så det blir nok til at vi setter kursen dit utpå her. Det er veldig mye forberedelser ang. denne turen. Det er langt å kjøre, ferge, vaksine osv. 

Vi får håpe at det kommer noen fine, friske og gode jakthunder ut av denne evt. mixen. Spennende.

Lørdag 21. september

Ja så er fugljakta i gang. Begge hundene er i skogen for øyeblikket. Toya er på jakt sammen med mine to sønner og Tessi er sammen med min mann. Det er bra med fugl i år og vi håper på fangst i dag. De har jaktet en del, men har ikke fått skutt noen fugl for hundene enda i år. Toya og Tessi "går" veldig bra ifølge jegerne i huset. Hundene elsker å få være i sitt rette element og spennende er det. Jeg skal prøve å få vært med en tur snart, jeg jakter ikke selv men..... Ønsker dere alle noen fine høst/jakt uker.

mandag 5. august

Ja da er sommerferien over for denne gang. Den går så alt for fort. 

Hundene har vært med oss i hele sommer unntatt til Kefalonia, der vi var ei uke. Da var de hos min bror og der hadde de stortrives.😀

Vi har vært på fjellet og fisket og der ble det både ørrett og røye. Vi lå i lavvo i 5 dager og hundene storkoste seg der. Det er ingen sak og ha med spinonene på tur. De slår seg til ro der vi er.

Jeg og Toya har akkurat kommet inn etter en times tur i skogen. Vi ble ikke vár noen annen fugl enn duer. Toya smyger og snuser. Hun får iallefall brukt sansene sine.

Vi planlegger som tidligere skrevet, valper på Toya i vinter. Vi forventer løpetid nå i høst. Vi er i god dialog med eier av evt. parringshund. Vi vil ha så gode jaktlinjer som mulig. Det er ikke så lett å finne det... Vi forventer da valper med stor jaktlyst, hvis dette klaffer. Vi har fått noen henvendelser ang. valper og det er bra, men vi håper på flere. Spennende tider framover.🙂

Lørdag 29. juni

Nå er det en stund siden sist jeg skrev her, er så travelt i sluttspurten før ferien på skolen.

Alt er bare bra med hunder og folk. Vi har fått svar fra England at Toya er CA fri eller CLEAR som det står i svaret. Vi driver fortsatt og hører etter mulige spinonehanner for parring. Vi er absolutt nærmere målet vårt om å få tak i en god jakt hanne.😉

Det er veldig spennende og det tar mye tid og energi.

I går kveld fikk jeg se at Toya var ute på plenen i verdens fineste stand. Det var på linerla. Får håpe at hun får litt større fugler og få stand på utover høsten. Hun står støtt som fjell og er veldig ivrig på fuglen. Så hun beviser at hun er en stående fuglhund.😀

Nå begynner ferien og da blir det en tur til Kefalonia og en tur til Lesja i lavvo for å fiske. Hundene får være hos min bror mens vi er i utlandet. Der er det to elghunder , en jaktspringer spaniel og to hester, så der blir det liv og veldig sosialt. Heldige spinonene våre som har Håvard, de elsker han. 

Ellers så får Tessi og Toya være aktivt med på alt som skjer i sommer. GOD SOMMER TIL ALLE.🙂

Søndag 26.mai

Utstillingen på Fetsund i går gikk strålende. Det var første gang hun ble utstilt i Championklassen og hun fikk Excellent, CK, BIR og ble nr 6 i Best in Show (av 12 hunderaser). Så vi er kjempefornøyde. 

Hun har også fått sin tittel:  NUCH Skogsgrendas Toya.

Til høsten håper vi at det blir litt mere fugl å jakte på så blir det bra. Hun er veldig ivrig og vi driver med apporttrening her hjemme. Det fungerer ganske greit her, men det er mere utfordringer i skogen. Hun er en veldig lærevillig frøken, og kjempehappy når hun får være ute å jobbe. Hun er positiv og glad.

Det går greit med beinet hennes så vi satser på at kloa vokser ut igjen om noen mnd.

Ellers så har jeg et barnebarn på besøk i helga og han og Tessi sto side om side og så på barnetv. De er like interesserte begge to. Tessi er også ei skikkelig go jente. Nå skal vi nyte dagen med uteaktiviteter, både to og firbeinte.🙂

Mandag 20.mai

Det har vært deilig med noen fridager. Hundene har tatt livet med ro i pinshelgen, det er nok litt varmt for dem. Toya har skadet beinet sitt, hun rev av ei klo like før helga. Vi har renset, bandasjert og fulgt opp. Vi har vært i kontakt med veterinær og hun får ikke gjort noe mer enn det vi har gjort. Det ser ut til at det går bra. Det viktigste er at hun ikke får noe skitt i det som er igjen av kloa. Vi regner med at det vokser ut ei ny klo i løpet av et par mnd. 

Vi passer på jenta vår og følger med. Det som er spennende er om hun er ok til utstilling i Fetsund til lørdag. Hun halter ikke og gir ikke noe uttrykk om at hun har smerter. Så vi regner med at det går bra. Ellers så er alt bra med Tessi . Hun er i god form og frisk. Vi tar noen skogsturer med Tessi. Toya må være litt i ro nå en stund. 

lørdag 4. mai

Endelig så er vi hjemme igjen fra hundeutstillingen i Fetsund.

Vi var på fellesutstillingen av gruppe 7, jakthunder. Det var forferdelig kaldt med nedbør og vind.

Ellers så gikk dagen veldig bra. Toya fikk sitt tredje cert og TOYA BLE NORSK UTSTILLINGS CHAMPION.😀

Det var totalt 5 spinoner med og hun ble best i rasen og gikk videre til best in show. Der ble vi ikke premiert, men det er helt greit. En topp dag for hund og eiere. Nå skal vi slappe av og kose oss i varmen resten av kvelden.

Onsdag 1. mai

I dag har det gått i raking og ordning i hagen. Hundene har fått en liten tur, men skal få en lengre tur i kveld.

Toya er nå sitt gamle jeg etter innbilt svangerskap. Det gikk heldigvis fort over. Så nå er vi klare for utstilling i Fetsund på lørdag. Det er påmeldt 5 spinoner så det blir spennende. Gleder meg veldig til å treffe de andre spinoneeierne. Vi har nok en del å prate om.

Vi går turer i skog og mark med hundene og vi blir vár fugl, men det er ikke så mange fugler. Vi får håpe at bestanden tar seg opp i kommende år. Det er jo viktig at vi får brukt hundene våre aktivt. Toya har stor jaktlyst og er veldig ivrig, så det er ikke tvil om at hun er en fuglhund. Faren hennes var jo også veldig dyktig. Vi prøver å avle på jakthundgener, for det er jo jakthunder de er. Det er jo moro at det går bra på utstilling også, men det viktigste for oss er at de er jaktinteressert. På utstillinger får man jo et godt pekepinn på hvordan de er i forhold til rasen og det er jo også viktig med tanke på avl. Vi driver og forbereder en evt. parring til høsten. Vi må finne en hanne som har gode jaktgener. Vi har noen som vi driver og undersøker litt rundt. Dette er et tidkrevende arbeid, men vi vil ha et så godt resultat som mulig. Uansett så har man aldri noen garanti.Vi må gjøre vårt beste og håpe at det blir bra. Vi håper at det er noen fugljegere som er interesset i valper etter våre hunders jaktgener. Vi har noen på liste men vil gjerne ha flere. Ta gjerne kontakt for en spinone prat.🙂

onsdag 24. april

Endelig er våren her. Nå er jeg fornøyd av snø og vinter.

Hundene liker seg også godt om dagen selv om det er båndtvang.

Vi går ofte turer i skog og mark.

Toya har fått innbilt svangerskap med melk i patter,  piper og ynker seg.Hun er så kjælen og rar. Vi får håpe at det går over snart.

Hun får vente til neste løpetid, da kan det tenkes at hun får sine egne små. 

Nå går det fort til fellesutstillingen for stående fuglhunder i Fetsund. Vi håper at det dukker opp mange spinoner der. 

Det er moro å se flere av disse fine hundene.

Tessi er i fin form og blir nå 8 år til sommeren, så hun begynner å bli en voksen dame. Hun elsker å få være med på tur. Ellers så sitter hun mye foran tv skjermen og ser på mange program. Alle som er innom her synes at hun er så rar der hun sitter rak i ryggen og følger med på tv`n. 

Fredag 5. april

Ja da er påskeferien over. Vi begynner nå å komme i faste hverdags rutiner igjen.
Vi hadde en alle tiders uke på hytta vår. Været var helt utrolig med sol i 9 dager. Det var kaldt, men bra på dagtid. Skiføret var helt på topp hele uken og hundene fikk være med på skiturer hver dag. Vi hadde jo med 6 hunder totalt så det ble ei lang rekke når vi alle dro på skitur.
 Det gikk greit med alle hundene samlet selv om det bød på utfordringer med så mange samlet inne på ei lita flate. Det er veldig fin måte å teste hundene på. Toya brydde seg ikke, hun slappet helt av. Tessi var litt mer på hugget, hun vil gjerne være sjefen. Hun tilpasset seg bra tross alt. Det ble iallefall ei aktiv og koselig uke med mange folk og dyr.
Oddvar og Toya tok seg noen turer på egenhånd for å se etter rypa. Toya får da løpe løs og det er ikke noe problem, hun hører stort sett på føreren. De hadde støkket opp 3 ryper og sett en god del spor, men det er nok ikke så mye fugl.
I går var vi hos veterinæren og tok den årlige sjekken og vaksinen. Alt er bare bra med "jenta" vår. Hun er litt skeptisk hos veterinæren, men det går greit. Vi var også innom dyrebutikken og kjøpte nytt halsbånd. Der ble hun kost veldig med og de bemerket at hun var så rolig og behagelig. Hun er en veldig rolig og behagelig hund å ha hjemme.
Hun er iallefall den av spinonene som er mest lydhør av de vi har og har hatt. Så vi er utrolig glad i henne.
Vi skal på fellesutstillingen av stående fuglhunder i Fetsund 4. mai. Vi vet at det kommer flere spinoner dit. Det er bra for vi må jo vise fram denne fine hunderasen. Håper at det er en dommer som kan rasen. Spennende blir det. Det er også veldig sosialt og trivelig å møte andre spinone eiere og selvsagt andre hundeeiere.

lørdag 23.mars

Endelig påskeferie.
Da er vi klare for fjelltur i kjempefin vårsol.
Vi gleder oss til noen dager i fjellheimen sammen med hundene og familien.
Vi ønsker alle en god påske.

Søndag 17. mars

I dag er det skikkelig vintervær med kuldegrader og snøvær. Våren er lunefull den.
Snart er det påske og vi drar alle, både folk og hunder, opp på hytta vår i Gausdalen. Der skal vi være i vel ei uke. Vi storkoser oss i vår primitive verden der oppe på fjellet. Der må vi bære vatn og ved, men det har vi tid til. Det er bare å gjøre det vi lyster. Der er det ikke noe stress av noe slag. Hundene får masse oppmerksomhet og lange turer flere ganger om dagen. Vi håper at skiføret har holdt seg nå da det har vært så kaldt. Det er mye snø og oppkjørte løyper. I vinterferien var det umulig å gå utenom løypene for det var mye og løs snø ellers.
Vi får besøk i hele påsken. Min bror og min nevø og tre hunder, en jaktspringer spaniel og to elghunder skal være med noen dager. Min sønn Rune med samboer og et barnebarn, min datter Evy med sin lille sønn kommer også, så det blir liv. Vi er så sammensveiset alle sammen så det går bra. Fin trening for hundene og ikke noe problemer med de to små barnebarna på ett år. Hundene er så glad i barna.
Vi kommer til å gå mye på ski med pulker og tilbehør, har god drahjelp i hundene. Vi kommer også til å dra på sjøer og pilke en del. Hundene er med overalt og får treffe mange nye mennesker og andre hunder. Det er veldig mange jakthunder av alle slag i løypene. 
Vi hadde ment å stille ut Toya på Kongsvinger i april, men der var ikke spinonen med. SYND. Vi stiller henne ut i Fetsund i stedet 25. mai i regi Romerike fuglehundklubb (vår klubb). Håper å få utstillings championat i år, mangler ett cert. Vi får krysse fingrene og håpe at vi får det til. 
 

Søndag 24. februar.

Da er vinterferien over for denne gang. Vi har  kost oss i kjempefint vintervær. Det var vel 1 m snø på fjellet. Vi har gått mye på ski og kost oss på hytta med spill, god mat og godt drikke. Vi har vært 6 mennesker og 5 hunder. Alt har gått bra selv om Toya var i slutten av løpetida si. Det var en god del med rypespor å se. Vi får håpe at bestanden tar seg opp igjen. Hundene var veldig ivrige så det luktet nok veldig godt. Nå får vi tilbake til hverdagen med jobbing og rutiner. Vi har iallefall fått slappet av og ladet batteriene. Har lagt inn noen flere bilder av de kjære spinonene våre.

Søndag 16. februar

Vi koser oss ute i snøen sammen med barnebarn og hunder. Toya har jo løpetid så vi må passe ekstra godt på henne. Jeg har lagt inn noen nye bilder, de er av to av søskene til Toya. De to hundene er friske og raske og blir brukt i jakt og andre ting.Hvis noen er interessert i spinonevalper etter Toya så er det bare og ta kontakt pr telefon eller mail. Det blir vel til at vi setter valper på henne neste løpetid. Vi har begynt så smått med forberedelser. Tiden går fort. 
Vi skal noen dager til fjells på hytta vår nå i vinterferien. Vi gleder oss og håper på noen fine skiturer sammen med hundene og et barnebarn. Blir deilig med rolige stunder og hyttekos.🙂

Søndag 3. februar

På fredag oppdaget vi at Toya er igang med løpetida, så nå er det å passe på så det ikke blir uønskede valper. Vi får en utfordring i vinterferien på hytta for da skal min bror være med med en hann elghund. Vi får høre om han kan plassere den et annet sted noen dager. Det ordner seg vel.
Vi driver seriøst og tenker på planer om valper på Toya ved neste løpetid. Hun er en så fin spinone med så mange positive trekk som vi har lyst til å føre videre. Hun er en alletiders jente, veldig snill, rolig, trygg med barn, lydig og med stor jaktlyst. Det vi kan sette fingeren på er at hun er litt myk, men det er ikke noe stort problem. Hun har jo gjort det veldig bra på utstillinger. Excellent, 1. konk, CK; CERT; 1BTK,BIR. Dette har hun oppnådd to ganger.Vi skal på utstilling på Kongsvinger i april også.
Vi driver og forhører oss om mulig avlshund. Vi har noen spennende forbindelser så vi får se. Vi vil gjerne høre fra folk som evt. er interessert i å kjøpe valp. Vi vil ha noen på liste før vi setter igang for alvor. Toya var jo tre år nå så vi bør sette igang med valper snart. Det er jo en del ting som skal forberedes på forhånd. Vi liker å planlegge alt i god tid. Hennes 10 søsken er også i farta. Det er mange fine hunder med stor jaktlyst.
Ellers så er hundene i aktivitet om dagen sammen med oss. De elsker å være ute i snøen, særlig nå det er blitt litt mildere. Det er deilig at våren er rundt hjørnet.

Torsdag 24.januar 2013

GRATULERER TIL ALLE DE FINE " VALPENE VÅRE" SOM FYLLER 3 ÅR I DAG. HÅPER AT DERE ER FRISKE OG RASKE. Vi gjør litt stas på bursdagsbarnet vårt.😀

Hilsen mamma Tessi, Inger Marie og Oddvar.

Tirsdag 22. januar

Så er vi i året 2013. Her hos oss har vi det ganske kaldt om dagen. I dag var det - 23 og det er kaldt nok synes jeg. Det synes hundene også, de liker seg veldig godt inne om dagen. Jeg har vært veldig lite ute med hundene nå for jeg har vært syk, men de andre lufter dem og går turer. Har tenkt meg ut en gåtur i kveld og da tar jeg selvfølgelig hundene med meg. Vi gleder oss til noen dager på hytta i vinterferien. Da tar Oddvar og jeg med oss et barnebarn og begge hundene. Vi får håpe at det ikke blir for kaldt da. Der blir det skigåing og kos for alle. Hundene elsker å gå i fjellet og lukte etter rype. Da brukes alle sanser veldig aktivt. Tessi bruker sine sanser foran tv,n med å se på naturprogram. Hun kan sitte der veldig lenge om gangen.Hun er så rar. Toya har begynt å bære sko av forskjellige slag, det er jo apportør hun er. Hun kommer så stolt som en spinone kan bli. Marco, hennes far gjorde akkurat det samme. Hun ødelegger ikke noe, hun bærer så forsiktig. Det er jo spinonens forsiktige bitt. Ja de spinonene er noen herlige hunder, så vi er heldige som har dem. Begge hundene er friske og raske. Blir litt mer trim på dem nå utover. Det er litt lettere når det blir litt lengre lyst og kanskje litt mildere. Vi har tenkt oss til Kongsvinger på utstilling i april med Toya. Vi vil vise fram disse fine hundene. 

lørdag 22. desember

Hei.
Så nærmer det seg jul igjen. Ett år går så fort. Her i huset er vi snart ferdig med alt som skal gjøres. Alle pakker er klare, mat kjøpt inn. Sylte, rull, medisterpølse, innmatpølse, medisterkaker, hjemmebrygd øl, julekaker på plass. Vi lager alt selv for vi synes det er morro og så smaker det veldig godt.
Hundene elsker snøen og storkoser seg ute.
Jakten er snart slutt for i år og det ble ingen fugl. Det så ut i vår som det skulle bli mye fugl, men det skjedde noe underveis...Karene her i huset har jaktet mest elg, rein og rådyr. Nå så er det jo så mye snø også. Hundene har vært mye i skog og mark og de jobber veldig bra, men uten å få noen fugl. Må nesten sette skylden på menneske jegerne....Uansett så kommer det et nytt år med nye muligheter. Hundene koser seg sammen med oss i denne koselige juletiden. Her er mye besøk av familien med barn og barnebarn.
Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår.
Kos dere og ta vare på hverandre.

mandag 5. november

Hei.

Så er elgjakta over for mine karer for denne gang. De fikk ikke fylt kvota i år, mangler to kalver. Har vært lite ungdyr å se.
Oddvar og Bjørn Helge tok med Toya på fugljakt i går. De hadde sett en tiur og to orrfugler. De fikk ikke noen med hjem. Toya jobbet veldig bra og løp tilsammen langt. Hun lå rett ut i flere timer etter at de kom hjem. Hun er en veldig ivrig jeger og løper ikke så langt unna. Jegerne har ikke alltid nærkontakt med henne for der de går så er det tett granskog, men hun har peiler på seg og da ser de at hun ikke er så langt unna. Tessi får også være med av og til. Hun er også en ivrig jeger, så det er ikke noe å si på jaktinstinkt og lyst hos disse to spinonene.
Begge hundene holder seg friske og raske. De er som alltid veldig sosiale og kjælne. Toya har så mange likhetstrekk med sin far Marco. Vi ser det daglig. Han var en utrolig trivelig hund og vi savner å ha han i hus. Vi får leve på de gode minnene.

Søndag 16.september

Hei.
Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Alt er bare bra med alle, både folk og dyr. Oddvar og Rune har vært på fjellet og jaktet reinsdyr og de fikk de dyrene de skulle ha. De hadde hatt en kjempefin uke i fint høstvær. Nå er jegerne tilbake og nå er fugljakta igang. Jeg har hatt med meg Toya i skogen med peiler på for å forberede henne til jakta. Hun går kjempebra, tar med seg begge sider. Hun holder seg stort sett under 100 m unna, så vi har bra kontakt med henne. Jeg hadde med meg ei god venninne og hun var positivt overrasket over spinonens søk. Oddvar er på jakt i skogen med henne nå. De var også avsted to dager sist uke og han er kjempefornøyd med henne. Hun lover veldig godt. Det mangler bare at noen får skutt fugl for henne nå.
Bjørn Helge , sønnen i huset er på skole i Trondheim
 om dagen, så han får ikke jaktet fugl nå. Det er han som er den ivrigste fugljegeren her. Han kommer hjem om 14 dager og da er vel han og hundene i gang for fullt. Oddvar har prioritert Toya mest nå pga. hennes alder og hennes læring. Tessi får noen turer hun også, men hun har jo jaktet en stund så...
Det er flere av valpene i Toya sitt kull som er flinke og ivrige fuglhunder. Det er gode jaktegenskaper i genene her som bør tas vare på.
Vi tenker litt på å avle på Toya etterhvert for hun gjør det jo veldig bra på utstillinger også og så har hun et utrolig herlig gemytt. Hun er litt ung enda føler vi, så vi får se. Det er jo også en fordel at det er noen som er interressert i valper også. Vi har fått noen forespørseler, men vil ha flere før vi tar en avgjørelse. Ønsker alle en herlig høstdag.

Mandag 13. august

Så er denne helgen over. Vi var på utstilling på Elverum med Toya på lørdag. Det er bestandig spennende. Været var som vanlig helt strålende og stemningen på topp. Det var ca 700 hunder påmeldt, så det er en stor utstilling. Det var denne gangen tre spinoner med. Toya gjorde det veldig bra i år også. Hun fikk excellent, 1 konk, BIR, CK og CERT. Hun ble denne gangen nr 7 i gruppe 7. Så vi er kjempefornøyde. Nå har hun 2 storcert, så vi må prøve å få det siste hun må ha for å bli champion. Det er utrolig morro når det lykkes og veldig spesiellt fordi vi har avlet henne selv.
Vi har fått noen henvendelser ang. valper, men vi vet ikke helt enda. Vi må tenke grundig på den saken.
Ellers så var vi og så på NM i dressurridning for juniorer i går.
Jeg har med en niese der og hun ble nr.9. Kjempefint resultat.
Vi var også barnepike på Kasper (barnebarn) lørdag kveld/natt. Så vi har hatt en hektisk helg, men innholdsrik.
Så nå ikveld er det hundene sin tur til å få oppmerksomhet. Vi skal ta en skogstur og se etter fuglen. Det er rekerasjon for oss mennesker også. Er så koselig og godt å gå med hundene. Da er kontakten helt på topp.

Tirsdag 31.juli

Så er vi ifull sving med jobb igjen. Sommerferien går så veldig fort.
Vi hadde med hundene opp på hytta en uke. Min bror var sammen med oss og hadde med sine tre hunder, så det var liv på hytta. De har som vanlig storkost seg med turer og søking etter fugl. Toya har hatt ei røy på nært hold to ganger. Hun står i stand, men har tendensen til å ville ruse etter. (mangler trening) Oddvar trener henne akkurat nå, må bare holde på. Jeg håper at det blir litt bedre tid til fugljakt i høst, for nå blir det ei uke mindre med jakt på elg. Det som er kjedelig er ulven som lusker rundt i området her. Vi får se det an.
Vi skal på jakt og fiske dagene på Elverum med Toya. Er fint å stille henne ut, for det er fin sosial trening for henne. Hun er litt forsiktig av seg. Det kan være det at hun går sammen med sin mor som tydelig viser at hun er sjefen.

Torsdag 12. juli

Hei.
Ja så er vi tilbake fra en herlig uke på Skiathos. Vi hadde en uke med varmt vær, ca 37-40 grader og 27-30 grader i vannet.
Det er en nedtur og komme hjem til regn.
En ting er sikkert og det er at det er kjempegodt å komme hjem til bikkjene. De er veldig glade for å se oss også. Vi har savnet dem den uka vi har vært borte. Bjørn Helge har tatt seg av dem så de har hatt det trygt og godt. Vi gikk en skogstur i går og Toya markerte at det hadde vært fugl i området, men vi så ingen. Vi blir hjemme en ukes tid og så drar vi til Røros og besøker vår eldste sønn med familie på en seter der. Videre går turen opp til Gausdalen på hytta. Vi får håpe at vi får noen dager med sommer her hjemme før vi begynner på jobb igjen. Vi tar med bikkjene på denne rundturen. Vi skal antagelig ha med Tarek (min datters spinone) også. Så det blir nok å passe på og ta seg av, men det er mest kos å ha dem med. Bjørn Helge blir her hjemme for han jobber. Ønsker alle fortsatt en god sommer.🙂

Onsdag 13. juni

Hei.
Nå har sommeren kommet..... Tessi og jeg har akkurat kommet inn etter en times tur i skogen. Idag var det hennes tur, jeg bytter på annenhver gang. Klarer ikke mere enn en bikkje om gangen pga. ryggen. Det er helt nydelig i skogen nå om dagen. I dag var det ikke noe annet enn småfugl å se. Forrige dagen så skremte vi opp to rugder på skogsturen vår. Toya får turen sin i morra. Hun er veldig ivrig på turene våre. Oddvar sykler med den av bikkjene som ikke får noen skogstur, så trim får de. Vi koser oss med de to hundene vi har igjen. Er veldig tomt og trist etter Marco, det er noe som mangler. Det er så herlig å ha en hund til turkamerat. Jeg går veldig ofte turer i skog og mark. Jeg tror vi koser oss like mye både jeg og hundene. Vi skal melde på Toya til Elverum utstillingen i august. Det er så fin sosialisering for henne og fint å få vist fram spinonen. Toya er en skikkelig venn, hun er så rolig og fornuftig. Vi skal til Skiathos i sommer og hundene skal være hjemme hos yngste sønn. Ellers så drar vi ei uke opp på hytta vår i Gausdalen. Da blir det mange turer på alle både folk og dyr. Ønsker dere alle en fin sommer.🙂

Torsdag 24. mai

En trist dag for oss. Marco er nå reist til de evige jaktmarker. Oddvar var hos veterinær med han i dag. Det er så forferdelig hver gang man må avlive et kjæledyr. Jeg er så utrolig glad i dyrene mine så det føles som om jeg går i oppløsning selv.Slik blir det når man har de som familiemedlemmer, men man har jo så utrolig mange gode minner med seg videre. Veterinæren mente at testikkelkreften hadde spredd seg til nyrene og at det var det som gjorde at han lekket. Det anfallet han hadde var mulig spredning til hjernen, men nå har han det iallefall godt.
Jeg er så glad for at jeg har Marco sine gener videre i "valpene". Toya er utrolig lik sin far med alt det positive som han hadde. Marco er dypt savnet av alle i familien. Livet må gå videre. Han ble jo 12 år og har hatt et spennende og godt liv.

Mandag 21.mai

Så er 17.mai og dåp for barnebarnet Kasper vel overstått. Vi har som vanlig hatt nok å henge fingrene i. Vi har hatt fire spinoner i hele helgen. Det har gått helt fint, de er utrolige rolige. Marco sin form går opp og ned, vi teller på knappene om vi skal avlive han. Det er ikke så lett å ta den endelige avgjørelsen. Han er i ganske fin form, men han har hatt et anfall (antagelig epilepsi) og han har problemer med å holde på vannet. Det drypper ofte av han. Han er så utrolig snill og god så han vil bli dypt savnet. Vi gruer oss til den dagen han blir borte, men han skal slippe og lide. Heldigvis så har vi to fine jenter som er i god form. Vi tar noen skogsturer innimellom og det faller i smak.
Sommeren nærmer seg med stormskritt. Det er godt å kjenne at solen varmer og at alt blir friskt og grønt. Jeg har vært og hilst på en av "valpene" og hun var veldig lik på Toya. Veldig lydig, kjælen og leken. Det er så morro å se igjen "valpene" i voksen alder. Alltid spennende å se hvordan de utvikler seg.
Nå er det jo spinone valper på kennel DaCostaVista. De ser veldig fine ut, spennende...

Torsdag 19. april

Endelig. I dag kom svaret fra NKK angående Toyas HD røntgen.
Hun er helt fri for hofteleddsdysplasi, A. Vi ble veldig glade for det. Ellers er alt bare bra med dyr og folk.

Søndag 15. april

Så er påsken over og alt er i normal gjenge igjen. Vi var 8 dager på fjellet i påsken. Toya og Tessi var med oss, Marco var hos vår svigersønn og Tarek. Han hadde storkost seg der. Det ble en veldig aktiv påske for både hunder og mennesker. Det var veldig lite snø på fjellet, men det var skara i hele påsken. Vi gikk lange turer på beina hver dag. Toya fikk veldig mye fugltrening. Hun fikk løpe løs og trene på å komme på innkalling. Det gikk over all forventning, hun er veldig flink. Hun fikk fin stand, men rypa var ikke der. Vi hadde nok skremt de opp da vi kom. Ellers så støkte hun opp ryper tre ganger. Hun kom nok veldig bardus på rypene. Vi tok en fjelltopp tur en dag og det var kjempemessig. Det er helt nydelig fjellterreng. Bikkjene var med oss på alle turene. Håvard (bror) var også med med sine to voksne barn, en springer spaniel og to elghunder. Så det var mange hunder med på hytta. Det gikk veldig bra, de er rolige sammen.
Toya har endelig fått løpetida si så nå blir det full fart i huset. Marco bryr seg ikke enda, men bare vent.... Vi må passe godt på så det ikke skjer noe. Mulig vi setter bort Marco de heteste dagene. Ellers så har vi vært hos veterinær for den årlige vaksinen og tatt HD røntgen av Toya.Veterinæren sendte bildene til NKK for å se. Vi har ikke fått noe svar enda, men det kommer nok snart. Er bestandig
spennende å se hvordan resultatet er. Det er greit å vite om det er bra eller ikke. HD resultatet må iallefall være bra om det blir aktuellt med valper etterhvert. Framtiden får vise. I dag skal min sønn Bjørn Helge og jeg ta med hundene på skogstur. Vi har de i sele og strikk nå. Må ta hensyn til båndtvangen. Det er mye liv i skogen om dagen. Våren er en herlig tid og vi må nyte den hver dag.

Lørdag 10. mars

Endelig er våren i anmars. Vi har fått barnebarn nr 3. Min sønn Rune har blitt pappa til ei lita jente født 7.mars. Hun veide 3005 gram og var 49 cm lang. Alt bare bra med mor og barn. Vi har mye å være takknemlige for. Det er veldig stort å bli besteforeldre.
Så over til hundene. Vi tar de med i skogen med jevne mellomrom. De har kontakt med fugl innimellom. Det varierer litt hvordan de oppdager dem og hvordan hundene oppfører seg. Toya er veldig ivrig så hun har stor jaktlyst.
Vi hadde med oss Toya og Tessi noen dager på fjellet i vinterferien. Der gikk vi på ski og hundene var med i sele. De elsker som sagt å " trekke" oss på ski. Vi hadde med oss eldste barnebarnet og hun trente på å ake bakker. Hun ble veldig flink etterhvert så vi gikk flere skiturer med henne.
Toya har ikke fått løpetid enda. Hun er forsinket for hun hadde den i juli forrige gang. Den kommer vel etterhvert.
Det er et styr når den inntreffer, med Marco i hus. Marco er forsåvidt i form , men han har en stor kul i ene testikkelen og en kul i hodet. Så veterinæren lurer på om det er kreft svulster. Han er glad og rask fortsatt. Han spiser all maten sin med stor appetitt, men blir tynnere og tynnere.... Han blir jo 12 år i mai, så han har jo levd et langt, rikt liv. Vi får se an hvor lenge han får være med oss. Det er ikke noe morro når den dagen en må ta farvel med hunden kommer, men han skal ikke gå å ha vondt. Tessi er i form. Hun er sulten bestandig og spiser alt hun kommer over. Ble slik etter at vi steriliserte henne. Hun ble mye mere bedagelig og gidder ikke å jobbe så fælt, men vi går turer med henne daglig. Hun er sjefen over alle hundene her. Heldigvis veldig glad i barn og folk ellers.
Så alt i alt er det bra med alle. 

Lørdag 11. februar

Nok en uke som har gått.
Endelig så har vi fått et barnebarn til. Evy fødte en fin gutt 8. februar. Han var 49 cm og 3490 gr. Alt er bare bra med mor og barn. Det er veldig stas og bli bestemor igjen. Vi venter et barnebarn til om ca 1 mnd. 🙂
Vi har Tarek boende her nå da hans eiere er på sykehuset med sin nyfødte baby. Han har et utrolig godt lynne. Han er en aktiv og glad hund, men samtidig veldig trivelig. Det er ikke noe problem å ha han sammen med våre hunder. De går sammen både inne og ute. Det tar litt plass å ha fire store spinoner inne, men de er rolige og greie.
Under lufteturen i dag tidlig så vi ei fin elgku med kalven sin. Et utrolig fint syn i morgenens soloppgang. Hundene var veldig ivrige, men det gikk greit å gå videre.

Søndag 5. februar

Hei igjen.

Her går livet sin vante gang. Vi går og venter i spenning på barnebarn. Terminen har vært så det må jo skje snart. Ellers så hjelper vi sønn og svigerdatter med å male og klargjøre hus til dem, så det er nok å henge fingrene i.
I går gikk jeg og min sønn en lang tur med alle tre hundene. Det var minus 17 grader men det gikk helt fint. Hundene tåler kulden ganske godt. Vi skremte opp orrfugler tre ganger. Hundene er veldig ivrige når det skjer og gir klar beskjed om at det er fuglehunder de er. Marco glemmer at han er gammel og løper avsted i dypsnøen for å søke. Kommer fort tilbake for det er tungt. Det er iallefall fint å ha spinoner som turkamerater. Det er en fin mulighet til å være i aktivitet selv også. De er så glade for å være med så de alldeles stråler.
Dette gjør at både folk og hunder blir fornøyde.

Tirsdag 24. januar

🙂 GRATULERER MED 2 ÅRS DAGEN TIL ALLE TOYAS KULLSØSKEN.
Ja det er helt utrolig at det har gått to år. Vi håper at alt står bra til med alle "valpene". Toya utvikler seg slik en spinone skal. Hun er litt forsiktig, men vi bor slik til at det ikke blir så mye sosialisering som det burde. Tiden strekker ikke alltid til med alle gjøremål. Vi gjør så godt vi kan.
I helgen var vi på fjellet og gikk på ski.
Hundene fikk løpe løse for det var nesten ikke folk på hyttene. Det var mange spennende lukter. De storkoste seg både inne og ute.
Som jeg har skrevet før så er vi kjempefornøyd med å ha spinoner i hus.
Marco holder koken selv om han ligger mye og slapper av om dagen. Ute er han i full fart. Han begynner å bli litt stiv og støl når han skal legge seg. Han stønner slik som eldre skal gjøre.
Han har et godt eldre liv og er glad og fornøyd.
Tessi er sjefen av hundene. Hun holder de to andre i sjakk.
Kos dere på denne fine vinterdagen og kos ekstra med bursdagshundene.

Lørdag 7. januar 2012

GODT NYTTÅR.

Så er det nye året i gang. I dag ryddes julen ut av huset. Det blir mørkt uten alle lys rundt omkring, men slik er det hvert år.
Hundene har nok vært glade for julen for da er det folk hjemme hele dagen, ellers så er de stort sett aleine i mange timer.Slik er det bare når alle er i full jobb. Hundene blir like glade når vi kommer hjem om vi er borte i 6 timer eller 15 minutter. Hunderne ligger nok og slapper av det meste av dagen. Vi er jo heldig stilt som har jobb i nærheten. Oddvar er hjemme og spiser midt på dagen. Da blir hundene luftet og får lov til å springe løse ute.Ellers så får de en god luftetur på morran og eftan. Så blir det en lang tur på kvelden. Spinonen trenger en del mosjon, men det er jo bra med mental trening også. Det kan man drive med hjemme, så det kreves ikke så fæle forberedelsene.
Vi kommer til å dra opp på fjellet utpå her. Da blir det ski trekking på hundene og det er topp. De elsker å være med på hytta. Vi pleier også å la de få gå i løssnøen for å snuse etter rypa og finne spor. Da må de bruke både kropp og hode. Det går ikke så fort da så da går vi på ski sammen med de. Hundene elsker å være sammen med familien sin, gjøre ting, kose, trene, jakte osv. De skal få lov til å være en av oss. 
Vi venter jo to barnebarn nå snart så vi har mye spennende i vente. Vi gleder oss veldig.Ellers så går hverdagen sin gang med de vanlige sysselene. Vi håper at folk og hunder får være friske framover. Har lagt inn noen nye bilder.🙂 

Tirsdag 20. desember

Ja så står julen for tur. Vi håper at snøen får ligge, det er så koselig at det er hvitt i julen.
Vi er i rute med forberedelsene. Hundene tar livet med ro.
Har ikke blitt noe mer fugljakt med de. Vi tenker på en weekend i Sverige uti januar for fugltrening for Toya. Det blir antagelig en gjeng av oss som tar med hundene og drar. Vi må se an Toya sin løpetid, er nok ikke så langt unna....Hannhundene er så ivrige på henne nå om dagen. Da vet vi at vi har noen slitsomme uker i vente med en hannhund i huset. Men livet går sin gang.
Vi har jo to nye barnebarn i vente i februar og i mars. Det blir spennende og vi gleder oss veldig.
Gleder oss til noen dager fri i julen. Da blir det nok mange gode turer på hundene og oss.
Akkurat nå sitter Tessi parkert foran TV og ser på naturprogram. Hun sitter helt rak i ryggen og følger med. Hun er så rar. Ja disse hundene er noen herlige individer.

Vi ønsker dere alle en god jul og
et godt nyttår med mange nye muligheter.


Søndag 4.desember

Hei.
Så er juleforberedelsene i full gang. Julekakene er i boks og i dag står innmatpølse, medisterpølse og sylte for tur.
Hundene er også med kan dere tro. Det lukter så godt. Hundene liker seg inne om dagen, helst vil de ligge foran ovnen. Det har ikke blitt så mye fugljakt. Det er så mye ulv i området så det er ikke så moro å slippe hundene. Kara i huset har prioritert rådyrjakt i høst med noen fuglejakt turer innimellom. Så som dere skjønner så går det i
jakt og atter jakt. Det blir iallefall mye kjøtt i fryseren, så det er ingen fare for at vi sulter her i huset.
Toya er inne i en veldig lekeperiode nå om dagen. Helst full fart og morro. Det virker som om hun bobler over av energi. 
Tessi og Marco blir ofte med på leken så da er det full fart med tre store hunder. Marco oppfører seg som en tenåring selv om han nærmer seg 12 år. Det er iallefall glade hunder. 
Ellers så går vi turer med hundene og da er jakt instinktet på plass med en gang, enten det gjelder fugl eller katter....
Vi håper at vi får tatt en tur på fjellet til hytta vår like etter nyttår. Kanskje det er snø der. Hundene elsker å være med på ski. Da man får festet de i sele foran seg da kommer man seg fort fram. Hundene elsker å bruke kroppen. Spinonen er en veldig allsidig hund og det er det vi elsker den for. Samtidig er den en alle tiders familie hund, glad i sine og alle andre, hengiven, venn, klok o.s.v. I kveld skal mor i huset på konsert med Oslo Gospel kor og det gleder jeg meg til. Koselig med litt julestemning.

Søndag 27.november

Hei.
Så var utstillingen på Lillestrøm over. Det gikk ikke så bra som sist. Denne gang fikk Toya "bare" blå sløyfe, men det er jo også bra. Det er jo very good. Sånn er det vel i denne utstillingsverdenen, det går opp og ned. Noen dommere liker det de ser og andre ikke...Men uansett så er det fin sosialisering for hundene. Vi får prøve igjen seinere.
Vi hilste også på den andre spinonen som var påmeldt. Hun fikk også blå sløyfe. Hun var også en veldig fin spinone.
Toya ble iallefall sliten så nå ligger hun rett ut og slapper av.
Vi synes iallefall at hun er veldig fin og trivelig.
Det var flere som var på utstillingen for å se på spinonen og det tyder bra. Det virker som om flere vet hva en spinone er.
Vi har nå planer om å ta HD røntgen etter jul. Den må iallefall være i orden før man evt. tenker på valper. Uansett så blir det ingen valper på Toya før hun er minst tre år og det er litt over et år til. Vi får se an etterspørsel etc. Vi har fått tilbakemelding om at flere av kullsøskene til Toya er flinke jakthunder og det er fint. Jaktgenene ligger jo der.

Fredag 25.november

Snart er det desember. Kara i huset har jaktet en del fugl, men ikke fått noe. Toya fungerer greit, men fuglene har sittet i toppen på trærne. Så da er det ikke så greit. Toya utvikler seg veldig bra. Hun er en harmonisk og rolig hund. Veldig kjærlig og glad i alle og vi er glad i henne. Alle tre hundene trives og har det bra.
Vi er spente på hvordan det går søndag på utstillingen i Lillestrøm. Det er påmeldt to spinoner. Jeg skal skrive om dagen her.
Vi får stadig henvendelser ang. valper så det virker som interessen for spinone er på tur opp. Det er mange som har hilst på forrige kull så det er vel grunnen. Vi som har spinone er vel alle enige om at det er en helt herlig hunderase. 🙂

søndag 30.oktober

Hei igjen. Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe. Det har gått i elgjakt i en mnd. nå. Elgjakta ble avsluttet i dag. 20 elg er skutt i laget. Så nå kan det kanskje bli litt fugljakt. Det er vel rådyrjakt også. Det som ikke er så bra er at det er en del ulv i terrenget vårt. Dette er noe som legger en stor demper på jakta. Vi kommer til å stille ut Toya i Lillestrøm søndag 27.november. Så får vi se hvordan det går innendørs.
Alt er bra med alle hundene. Det blir godt å kunne slippe de litt løse igjen. Vi får håpe at de ikke kommer i konflikt med ulven. Heldigvis så drar ikke Toya så veldig langt unna jegeren og vi har skaffet oss peiler halsbånd. Jegerne har sett en god del skogsfugl under elgjakta. Toya fungerer ganske bra så vi bør fortsette å trene henne på skogsfugl. Vi har fått en del henvendelser om vi skal ha valper igjen. Det er flere som vil ha valp fra oss og det er jo koselig å høre. Vi har ikke planlagt noe i den nærmeste framtid. Tiden får vise. Ønsker alle en fin seinhøst med mye spennende jakt.

Lørdag 24.september

Så er fugljakta igang. Hundene har vært med på noen turer, men har ikke blitt så mye fugl. Toya har vært med på å felt en orrhane. Hun var ikke direkte med, men fant igjen fuglen etterpå. Skytterene må ta på seg skylda for at ikke fangsten er større. Det er bra med fugl i terrenget. Toya er litt for heit. Vi driver og vurderer om vi skal ta ei helg i Sverige utpå her for jakttrening. I dag har Oddvar og Rune dratt på elgjakt ei uke. Bjørn Helge kommer nok til å ta noen fugljakt turer utover i uka. 
Vi er som vanlig travelt opptatt med jobb og andre verv av forskjellig slag. Vi prøver iallefall og gi hundene den trimmen de trenger, utenom jaktturene. Får jo ikke hatt med alle tre på en gang, da blir det bare tull. Marco begynner å bli gammel, går sakte i skogen, hører dårlig, men elsker å være med. Er nok siste sesongen hans tipper jeg. Han sliter litt med tissing om dagen, han har fått en stor kul på ene testikkelen som veterinæren tror er kreft. Han er etter forholdene i veldig god form og er glad og fornøyd. Så han får leve så lenge han trives og ikke har vondt. Han er så snill og god. Det er ikke noe morro når hundene blir gamle og må avlives. Vi får håpe at vi får beholde han en stund til, ingen lever evig.

Søndag 4. september

Ja så har høsten gjort sitt inntog. Oddvar og min sønn Rune har dratt til fjells på reinsdyrjakt. De blir borte i ei uke.
Bikkjene og jeg er igjen her hjemme. Toya og jeg skremte opp et orrfuglkull på seks stk. forrige skogstur. Hun satte seg rett ned ved føttene mine og der satt hun. Oddvar driver og trener henne og det ser ut til at noe går inn. Etter at de hadde reist var hun helt vill. Det luktet aldeles godt, så hun ville nok helst dra etter de. Men jeg hadde henne i bånd.
Etterpå skremte vi opp ei stor røy, så fugl er det. Toya er utrolig ivrig. Oddvar gleder seg til at fugljakta begynner for å se hvordan hun fungerer. Her i huset er det jo også så mye annen jakt, så fuglejakta må dele med annen jakt. Men det blir nok noen turer. Bjørn Helge, min yngste sønn er veldig ivrig fugljeger og han er flink til å ta med seg bikkjene ut i skogen. Nå skal Toya og jeg gå en lang tur i skogen, kanskje det er fugl i dag også. Vi er heldige som bor midt i skogen.😀

Søndag 14. august

Hei igjen.

Ja her i huset er vi stolte nå. Vi var jo på jakthundutstillingen på Prestøya i Elverum i går. Toya gjorde det kjempebra. Det var bare en spinone påmeldt desverre. Hun fikk excellent- 1.konk-CK-CERT-1BTK-BIR og fikk 2. plass i BIG.
Gruppen stående fuglehunder besto av 12 hunderaser med 125 individer totalt, og 10 av de gikk videre med sine representanter, deriblant Toya. Det var så spennende og vi trodde nesten ikke på at det var sant at Toya ble nr 2 av alle disse fine representantene. Det var en vorster som gikk av med seieren. Vi er så stolte av "jenta" vår.
Hun er en veldig trivlig og rolig hund. Vi får se hva som skjer videre, hun er jo veldig ung enda og har framtiden foran seg. Vi bør jo følge opp litt videre med tanke på utstillinger, men det er ikke det vi er mest glade i.

onsdag 2. august

Så er vi på plass igjen etter mange ferieturer. Vi har opplevd veldig mye. Nå er vi alle i full jobb igjen. Hytteturen til Gausdalen begynte ikke så bra. Hjullageret på bilen streiket så vi måtte fraktes med NAF bil. Vi måtte ha leiebil. Vi kom oss iallefall opp på hytta og vi har virkelig slappet av. Vi gikk turer med hundene og vi prøvde fisken, uten hell. Det var alt for mye vatn i bekker og sjøer. Toya er nå ferdig med sin løpetid og takk for det. Når man har en hannhund i hus da, så er det en leven uten like. Vi blir nesten utslitte både folk og hunder. Nå er det vel forhåpentligvis et halvt år til neste gang. Vi driver og trener Toya til utstillinga på Elverum, men hun er ikke helt samarbeidsvillig. Vi får ta det som det kommer. Vi skulle ønske at vi hadde mye bedre tid til trening og div. med hundene, men det er ikke så lett når begge er i full jobb + andre forskjellige verv. Tiden strekker ikke alltid til i en aktiv familie. Hundene tar livet med ro i sommervarmen. Vi prøver å ta en skogstur med de på kveldstid. De får iallefall trim og oppmerksomhet og ikke minst masse kos. Vi er utrolig glade i hundene våre. De er jo som familiemedlemmer som for det meste er inne sammen med oss. Vil ikke ha en hund som bare står i en hundegård hele døgnet. Elgehundvalpen til min sønn vokser og trives. Han er så fin. Min bror har fortsatt to hannvalper igjen for salg. De er helt nydelige (var og hilste på de i går kveld). Det begynner å nærme seg jakt av forskjellig slag. Først er det reinsdyrjakt som står for tur her i huset. Så er det fugljakt, rådyr og elgjakt. Kara har begynt å forberede utstyr. Kommer de sammen så er det stort sett jaktprat det går i. Ja, ja slik er det bare. Det er jo sunne intresser og masse kjøtt blir det. Toya tegner til å bli en ivrig fugljeger. Skal bli spennende å se hvordan det blir i høst. Er iallefall mye fugl å se. Vi får nyte resten av sommeren i fulle drag.

Søndag 24.juli

Hei.

Selv om Norge er i sorg, så går livet videre.
Vi har vært 14. dager i Lofoten og for en opplevelse. Det er en tur som trygt kan anbefales. Helt nydelig natur. Vi var egentlig heldige med været. Det var stort sett oppholdsvær og mye sol. Selvsagt innputt av ekte Lofotvær med tåke, vind og regn. Vi fikk oppleve Lofoten på sitt beste med 28 varmegrader og sol i 2 dager. Ellers var det som sagt mest sol, men kaldt. Slik er Norges vær. Vi fikk mye fisk og den største var en torsk på 10 kg som min sønn Rune fikk. Mye makrell og sei, så nå er fryseren beriket med fiske middager.
Vi hadde Tessi og Toya med på turen og det gikk kjempebra. De lå rolige og slappet av. Vi stoppet en del så de fikk noen gode lufteturer. De lå i bilen i ferja over til Lofoten og det gikk fint. Vi var nede flere ganger og så til dem. De har trivdes veldig godt og det er ingen sak å ha med spinoner på tur. De innretter seg etter oss og situasjonen der og da.
Vi har nå vært hjemme noen dager. I dag drar vi en tur opp på hytta vår i Gausdalen. Der skal ved på plass og noen andre gjøremål står for tur. Vi skal også ta noen fjellturer med bikkjene og selvsagt skal vi prøve ørretten. Vi er heldige som har muligheten til å gjøre slike ting. Toya er midt i løpetida si, så Marco skal være hjemme hos Bjørn Helge. Han er helt på styr om dagen. Det er roligst og best for han å være hjemme. Ellers så er alt bare bra med alle. Fortsatt god sommer.

Onsdag 29.juni

Endelig noen varme og fine sommerdager. Vi var en tur på hytta vår i Gausdalen i helgen og vi hadde det kjempefint. Alle tre hundene her var med + Tarek. Været var kjølig, men det var opphold. Vi gikk en fin fjelltur med alle hundene. Vi stoppet underveis ved et vatn og der badet alle de firbeinte. De svømte , apporterte og lekte. Alle fire elsker å svømme. Toya har blitt veldig trygg i vannet. Flink til å komme tilbake med dummien og slippe den ved føttene våre. De har vært ved vannet her hjemme i kveld også. Marco var med meg på skogstur. Vi så ikke noen fugl i dag og ikke elg. Vi går veldig ofte i skogen, både hundene og jeg storkoser oss. Det er så trivelig å ha med en hund når man går tur, er så godt selskap. Vi har også Lukas ( min sønns bokser), Eierne er på ferie i Sverige. Han er så rolig og grei å ha. Vi tror at Toya begynner med løpetida nå, hun begynner å bli stor bak og hannhundene er veldig etter henne. Vi har ventet lenge på dette. Hun er en veldig rolig og likandes hund. Vi skal stille henne ut på jakt og fiskedagene på Elverum. Blir spennende å se hvordan det går. Vi ønsker alle en god sommer.

torsdag 9.juni

Her hos oss går det bra. Det er veldig hektisk i hverdagen vår nå, så nå blir det deilig med ferie om tre uker. Vi driver og planlegger turen opp til Lofoten. Vi tar med oss bare to av hundene, Tessi og Toya. Marco skal være på ferie hos noen andre. Skulle gjerne hatt med han også, men har ikke plass i bilen til tre hunder. Han har det like godt hjemme. Han slår seg til ro der han er. Vi skremmer stadig opp storfugl på skogsturene våre. Hundene er veldig ivrige. Det er veldig moro å ha med hundene i skogen og de elsker det. Vi har også vært ved sjøen en del med de for apport og svømming. Oddvar sykler en del med hundene i springer. Det går veldig bra nå. Toya var litt skeptisk til å begynne med.
Ellers så er jeg på besøk hos min bror av og til og ser på valpene. Ser ut til at Rune, min sønn, skal bli eier av en elghund valp. Så da får vi valp i nabohuset igjen .KOSELIG. Tror ikke vi får hatt noe valpetreff i sommer, er så mye som skjer. Datteren skal begynne med husbygging og da blir vi opptatte med det da vi har ei ledig stund. Ellers så er Oddvar opptatt så og si hver helg i jobben. Er ikke bestandig man får til det man ønsker. Hvis noen av dere er på disse kanter så stikk oppom. Ring gjerne føre dere så det sikkert at dere treffer noen hjemme.
Vi setter veldig pris på å få besøk og ikke minst å høre fra dere om hvordan det går med hundene.

Lørdag 21. mai

Ja så har nok en uke gått. Vi har det ganske travelt om dagen med mye jobbing både på skole og i utmarka på Maarud Gaard.
Mange som vil ut i skog og mark.
Vi er mye ute i skogen med bikkjene om dagen. Nå er det viktig å ha de under kontroll, de går i bånd. Vi kommer over storfuglreir med mange egg. Det meste som er sett er med ni egg i. Så det kan bli et bra fugleår.
Ellers så er bikkjene på vakt her i huset for det går ei elgku rett på utsiden av gjerdet her. Har holdt seg her i flere dager nå. Det er også sett bjørn i nærområdet vårt, så vi kan trygt si at vi bor i villmarka. Jeg er litt skeptisk når jeg går aleine i skogen med hunder, men kan jo ikke la dette stoppe meg. Oddvar er like rolig. Vi vet jo at det er både bjørn, ulv, gaupe og jerv i området med jevne mellomrom.
Vi får håpe og tro at alt går bra med hundene til høsten da jakta begynner.
Marco var jo hos Lina  , Oddvars niese i påsken. De hadde gått i flere dager med han løpende løs. Han holder seg stort sett på plass. Men plutselig en dag så fikk han øye på ei gås utpå isen, Isen hadde løst seg opp langs land og resten var dårlig. Han hoppet ut i vannet og kom seg opp på isen og dro avsted utover isen. Da hadde jakt instinktet tatt over. Han hadde bare øyne for gåsa. Plutselig så datt han gjennom isen, men fikk dratt seg med forbeina opp på kanten. Der lå han inneklemt mellom isflakene. Heldigvis ikke så langt fra land.
Samboeren til Lina kastet av seg klærne og vasset utover. Han klarte å komme seg til Marco og fikk halt han på land. Så de fikk se at det er fuglhunder spinonen er, ikke bare familiehund. Heldigvis gikk det bra både med folk og hund. Ingen ble syke av det kalde badet. Det er viktig å huske på at samme hvor rolige de ellers er så plutselig så kan jaktinstinktet våkne. Det er jo det som er så fint med disse hundene også, at de er så allsidige. Toya er veldig i jaktmodus om dagen, er så mye trost og småfugl som erter henne. Tessi og Marco tar det med ro og slapper av. Liker å ligge rett ut i skyggen og la tiden fly avsted.
Jeg er så spent for jeg skal til min bror og hilse på elghundvalpene i dag. KOS; KOS...

Lørdag 14.mai

Så er helga her igjen. Deilige mai dager. Vi har akkurat kommet hjem fra bursdagsfeiring til min datter Ida. Toya har vært med på nytt sted og møtt en ny hund. Dette var ikke noe problem. Hun har løpt løs og lekt mye. Og ikke minst jaget linerle. Lurer på når hun skjønner at hun ikke kommer noen vei der..... Like spennende hver eneste gang. Hun har noen veldig fine stander på fugl. Blir spennende til høsten. Vi trener og trener om dagen.
Ellers så har min brors elghund fått 5 valper i dag. Det er grå band/lur hund. Foreldrene er veldig gode jakthunder. De hadde fem valper i fjor også og de er blitt veldig fine hunder. De har samme miksen i år også. Så er det noen som har interesse av elghund så ta kontakt. Han har valper tilsalgs etterhvert. Vi ser mye skogsfugler om dagen, så det kan bli veldig bra til høsten.🙂

Søndag 1.mai

Endelig er våren her for fullt. Her er alt bra med alle. Vi hadde noen herlige dager på hytta i påsken. Lite snø så det ble ikke mye skiturer, men det var mye annet å finne på. Hundene fikk mange turer for å se etter fugl og de fikk ferten av både storfugl og rype. Toya er utrolig ivrig og vi driver og trener på sitt og bli i oppflukt. Marco og jeg skremte opp ei fin røy på skogsturen vår i går. Han ble veldig ivrig. Det virker som det er en del skogsfugl nå og det lover bra til høstens jakt. Ellers så driver vi med gjeddefiske med garn nå om dagen. Kara er ute på sjøen nå så blir spennende å se hva fangsten blir. Vi kommer til å aktivisere hundene utover med turer i skog og mark og apportering i vannet (utrolig fin trening). Hundene er så glade for å få være i aktivitet. Toya har enda ikke fått sin løpetid, men hannhundene er veldig interressert i henne om dagen. Håper at den kommer snart så vi slipper dette på ferieturen opp til Lofoten. Vi tenker  på å få til et valpetreff i løpet av våren, var så utrolig koselig i fjor. Dere skal få nærmere beskjed, håper at det passer for de fleste. Vi må bare sette av en dag så får vi se. Kos dere i vårsola.😀

Torsdag 14. april

Hei.
Ja så er endelig snart påsken her. Det blir deilig med noen fridager. Vi var på villmarksmessa på Lillestrøm sist helg. Vi hadde med Toya for å sosialisere henne og se hvordan hun reagerte på folk og dyr. Det første hun møtte da hun kom inn var et utstoppet villsvin og det var skummelt. Hun huket seg ned og kom med et høyt og tydlig boff. Det var nok litt skummelt. Ellers så gikk det kjempefint. Vi var der i 5 timer og hun var veldig fortrolig både med mennesker i alle aldre og andre hunder. Hun virket trygg og glad og trivdes. Dette er noe vi er veldig glade for. Vi har lyst til å prøve oss på utstilling utpå sommeren, kanskje på jakt og fiske dagene på Elverum i august?
Ellers så traff vi en liten spinonevalp på messen. Han var så fin og han er fra kullet til Rigmor. Hun har ennå to valper til salgs, www.dacostavista.com. Valpen jeg så var så fin og trygg, en riktig sjarmør.
Jeg ønsker alle en riktig god påske.

Lørdag 2. april

Så er april her og det er deilig. Snart er det påske.😎 Her går alt bare bra. Vi var hos veterinær på torsdag med Toya og Tarek. De fikk sin årlige vaksine og helsjekk. De er helt friske og raske begge to. Ikke noen anmerkninger av noe slag og det er bra. De vokser og trives. Veterinæren synes at vi må stille ut valpene. Det blir vel til at vi gjør det utpå sommeren tenker jeg. Er greit å få et pekepinn om hvordan alt er. Det er jo veldig spennende også. Jeg har lagt inn flere bilder  av hundene.

lørdag 26.mars

Hei. Endelig er våren her. Jeg må sitte inne og se på vårværet, er så forkjølet. Alt er bare bra med Tessi etter operasjonen. Vi var og tok stingene på torsdag. Det så veldig fint ut. Tessi er i toppform og er blitt den hunden hun var før fødselen. Hun er rolig og tillitsfull. Marco har det bra og Toya trives og er i farta. Hun har fortsatt ikke fått noen løpetid, er veldig treg. Den kommer vel når tiden er inne. Ellers så står napping av hundene for tur, hårene sitter veldig løst nå. Det er litt av en jobb når man har tre spinoner. Heldigvis så er det bare Tessi som er forholdsvis langhåret. Vi får ta det over langen. Påsken nærmer seg og vi håper at vi får kommet opp på hytta. Det er så fæle issvuller i veien så kan bli en utfordring å komme opp. Meningen er at vi tar med Tessi og Toya på hytta. Marco skal være på ferie hos Lina (Oddvars niese). De elsker å ha han. Det blir så trangt i bilen med tre hunder og han liker seg like godt hos Lina. Der får han oppfølging hele tiden og går lange turer hver dag. Akkurat nå så er Toya på biltur med Oddvar og de to går rundt omkring på Årnes for å hilse på forskjellige folk. Hun begynner å bli litt tryggere igjen, vi håper at det går seg til ordentlig. Hun er en skikkelig hjerteknuser. Veldig aktiv i lek og morro, men kjemperolig inne ellers Tror hun blir en helt topp hund. Har så lyst til å stille henne, men hun er litt for utrygg enda. Får se til sommeren. Det ser ut til at hun utvikler seg bra, nå veier hun ca 32 kg. Hun "jakter" småfugl hver morgen hun er ute og luftes, er veldig ivrig og tegner bra i skogen. Blir spennende å se om det blir en flink fuglehund ut av henne. Man blir så utrolig glad i disse fine hundene. Tenker ofte på hvor heldig jeg er som har tre fine spinoner. Fortsatt god helg-😀 

Fredag 11.mars.

Hei alle sammen.

Endelig er våren kommet, men med mere snø. Nå begynner vi å bli fornøyd av vinter.
Tessi ble operert i går, så nå er både eggstokker og livmor fjernet. Veterinæren sa at det var bra vi gjorde det for hun hadde betennelse i livmoren nå også. Det var faktisk sammenvoksninger inni der også etter den dramatiske fødselen. Hun har nok hatt en del plager, kanskje derfor humøret har svingt litt. Nå håper vi at den gamle, gode ,snille Tessi kommer tilbake, og det tror vi. Hun var sliten og ikke helt i form i går, men i dag virker hun mye bedre. Nå rister hun i halen og går lettere. Hun spiser og drikker og alt ellers fungerer. Vi er så glad for at operasjonen gikk bra, Det er ingen selvfølge for det var en stor operasjon. Tessi er jo ikke så gammel og er i veldig god form ellers. Så da blir det ikke flere valper på henne, men for oss er det viktigste at vi har gobikkja vår frisk og rask. Vi har jo fått 11 fine valper etter henne og Marco og vi har heldigvis en selv så genene er sikret.
Toya elsker å være ute i snøen. Hun går en del løs og er veldig lydig. Hvis det kommer andre hunder så er det ikke lett å høre etter like godt, men vi får trene og trene. Vi trener på å gå rolig i bånd, men det sliter vi med. Vi prøver å stoppe hver gang hun drar, men dette bryr hun seg ikke noe særlig om. Noen ganger er hun flink, men andre ganger skulle man tro at hun aldri hadde gått i bånd. Ja ja den ungdommen....Tarek er enda mere ugrei i bånd og han er kjempesterk, så vi damene klarer nesten ikke å håndtere han. Her har vi en stor utfordring. Vi har jo gått på kurs også, men... Det er jo bare å trene og trene og ikke å gi opp. Plutselig en dag så løsner det vel. Uansett så er vi så glad vi har disse utrolig fine hundene. De har jo så mange gode egenskaper og ikke minst kjempegode familiehunder. Blir spennende å høre om det er flere som tegner til å bli gode jakthunder til høsten. Marco koser seg i Norge og lever det gode liv. Det fortjener han etter et langt hundeliv. Han er så sprek så en tenker ikke på at han snart er 11 år. Han holder koken. Han er med mor på lange gåturer så og si hver dag. Han hopper inn og ut av bilen uten problem. Da han kom fra Irland så var han så stiv og støl så han klarte ikke det. Så alt i alt så har dyr og folk det bra. I kveld kommer Mina, mitt barnebarn på besøk og skal være hele helga.Det setter vi alle pris på. Bikkjene elsker henne og hun dem. Jeg begynner seint på jobb i dag, venter til Oddvar kommer hjem fra jobb. Vil være hjemme hos Tessi i dag og hele helga.

Fredag 11.februar

Hei.

Nå i helga har vi Tarek hos oss. Eierne er til fjells på tur. Han stortrives her hos oss og gjett om Toya er glad....De leker og koser seg sammen. De er regelmessig på besøk hos hverandre så de er godt kjente. Tarek er helt frisk og i god form. Han har vært litt kjeitete i bevegelsene, men nå har han fine bevegelser. Han er en ganske stor og fin hund. Veldig lik sin mor i utseende og pels. Toya er mere korthåret og mer lik sin far. Vi driver og trener lydighet om dagen. Hun begynner å bli ganske flink. Trening på å gå pent i bånd kommer seg også. Vi er mye ute i snøen om dagen og det faller i smak.Tessi var hos veterinær i går. Hun har livmorbetennelse, kommer ca en mnd. etter løpetiden. Slik var det sist løpetid også. Det har nok skjedd noe etter den vanskelige valpefødselen. Hun hadde aldri noe trøbbel av noe slag før det. Vi overveier operasjon og fjerne eggstokker og livmor. Veterinæren tror det kan være lurt så hun slipper dette framover. Vi skal ikke ha flere valper på henne iallefall. Tar ikke sjansen på flere valper på henne. Vi er veldig glade for at vi har en valp etter henne. Marco og jeg har akkurat vært ute på en god gåtur i mørket. Han holder seg utrolig sprek. Vi holder formen hans ved like. Han er en ordentlig gladgutt. Ellers så skal vi på hytta noen dager i vinterferien. Vi tar med alle hundene. Så da blir det kos. Skal prøve å få lagt inn flere bilder snart. 

Velkommen til hjemmesiden vår

Mandag 24. januar

HEI.

GRATULERER MED 1 ÅRS DAGEN ALLE 11
VALPENE TIL TESSI OG MARCO.🙂

Tenk alt 1 år siden den store dagen. Det har skjedd mye i året som har gått. Etter det vi vet så har alle valpene det bra. Tarek er i topp form igjen, hjalp med smertestillende.
Toya er så snill og rar, ei ordentlig god jente. Vi ønsker dere alle både to og firbeinte en fin kveld.

Fredag 14. januar

Hei og godt nyttår.

Her i Flaen går alt sin vante gang. Hundene trives godt inne foran ovnen i vinterkulden. Vi tar noen gode lufteturer iløpet av døgnet. De er også ofte på terassen. Vi har hatt det litt masete i jula for Tessi har hatt løpetid og Marco har vært spinnvill. Nå er det ro i heimen en stund. Snart er det vel Toya sin tur, så da er det på`n igjen. Det er slitsomt med tisper og hanner i samme hus i denne tiden.
Nå har jeg min datters hund Tarek hos meg om dagen, har byttet med Marco. Tarek har hatt trøbbel med voksesmerter og er litt utidig, piper og gir tydelig uttrykk for mishag. Vi var hos veterinær og fikk smertestillende. Ble mye bedre etter det, men dette kan pågå i ca et halv år til. Det går veldig opp og ned. Vi håper at det går seg til og at alt blir bra fort. Er ikke noe morro å se at han har det vondt. Toya har ikke hatt noen antydning til dette, men hun er ikke så stor og lang som Tarek. Ifølge veterinæren så er dette et veldig vanlig fenomen på så store hunderaser. Han er heldigvis smidig og fin i alle ledd og muskler. Jeg var redd for HD, men det er det ikke sa veterinæren. Vi kommer til å HD røntge Toya, men må vente til hun er 18 mnd. Det er ingen vits før, for de forandrer seg fram til da iallefall. Ellers så er jeg så glad i disse fine hundene. Så rolige og behagelige å ha inne. Trener Toya på å gå rolig i bånd, men det er en utfordring å få til. Hun er mer i lufta enn på bakken, en fuglhund i dobbel forstand. Hun er så leken og full av futt om dagen, men vet at det roer seg ved ca 1 1/2 års alder. Det er mange utfordringer å ha en valp, men man får lønn for strevet. Så det er uten tvil vært det. Vi planlegger tur til Lofoten til sommeren og da tar vi med oss Toya og Tessi. Marco må vi prøve å få plassert et trygt og godt sted mens vi er borte. Det er nok ikke noe problem, for roligere og snillere hund skal du lete lenge etter. Vi har desverre ikke plass til alle tre i bilen.
Vi gleder oss til denne turen.

Søndag 12.desember

Hei igjen.

En liten hilsen fra alle oss både to og firbeinte. Vi koser oss med kakebaking, ølbrygging, laging av sylte, pølser, rull osv.
Hundene er veldig interessert i dette, det lukter nok godt.
Oddvar har med seg hundene på skogsturer og de liker seg veldig godt i snøen. Det er mange spennende spor nå om dagen. Jaktturer er ikke så lett å få til i snø haugen. Toya var med oss på handletur til både Årnes og Skarnes i går. Der traff hun mange folk av alle slag. Noen var veldig skumle.....
I dag har hun hilst på ny nabo valp og det gikk kjempefint. De lekte og koste seg i snøen. Toya er helt villstyring om dagen, hun er høyt og lavt. Er nok i skikkelig rabagast alder. Alt er moro og det skal lekes i full fart. Inne så roer hun seg ned, egentlig så er hun veldig rolig. Jeg sitter og tenker et år tilbake. Da gikk vi og ventet i spenning på om Tessi var drektig eller ikke. Tenk hvor fort tiden går, 24. januar blir "valpene" et år. Toya er frisk og rask. Det blir spennende å følge henne framover. Marco var hos veterinær for årlig vaksinasjon og sjekk på torsdag. Han holder seg utrolig godt og er i toppform. Han blir jo 11 år i mai. Han er en utrolig rolig og behagelig hund. Han er nesten litt for kjælen, vanskelig for å skjønne at nå er det nok kos. Han er læremester for alle valper i nabolaget her, aldri vist noen tegn på surhet. Han leker og ordner opp og er veldig stabil i sin væremåte. Tessi er litt mer sjefete, hun er bossen i flokken. Hun er ellers veldig rolig og kjælen. Ei ordentlig godjente hun også. Ellers så går det fort til jul og det skal bli deilig med noen fridager. Godt både for folk og dyr. Nyttårskvelden er et mareritt for hundene. Her i Flaen er det et fyrverkeri uten like. Vi tar med oss hundene i bilen og drar til min bror. Han bor avsides til og der er det ikke fyrverkeri for de har fire hunder og to hester. Der sitter vi ute ikledd tykke utedresser, rundt et kjempestort bål og koser oss. Kan man bedre ha det ? Det er viktig å ta hensyn til dyrene denne kvelden. Akkurat nå står Tessi parkert foran tv og ser på naturprogram. Der er det lyden av rype og da er hun i jaktmodus med en gang. Hun elsker å se dyreprogram på tv.
Vi onsker dere alle en riktig god jul og alt godt i året 2011. 😀
Håper at vi får til et treff i dette året også.

Tirsdag 16. november

Hei.

Ja så kom vinteren og snart står julen for tur. Her går dagene sin gang med hundene  og oss. Endelig så er elgjakta over og jegerne konsentrerer seg om fugljakt. Har kommet en orrfugl til i hus og en hare som Tessi kom med. Hun er en allround jeger. Tror man kan jakte alt med spinonen om man vil?.....
Toya har ikke fått noen løpetid enda,spinonen er nok litt sein av seg. Ellers så vokser og trives hun. Er veldig rolig og litt usikker i forskjellige situasjoner, men håper at det går seg til.
Vi har hatt besøk av flere av valpene og alle er kjempefine. Har hatt kontakt med alle eierne og alle valpene er friske og raske. De er veldig fornøyde med valpen og er glade for å eie en spinone.
Vi skal til veterinær i førsten av desember for ny vaksine og sjekk. Det blir spennende. Toya er veldig jakt interressert.
Jager småfugler, må vel snart skjønne at det ikke er noen vits. Hun er veldig glad i mat. Har enda tilgode å høre om en matlei spinone.

søndag 10. oktober

Hei.
Ja så er høsten her og her går det i jakt og atter jakt om dagen. Først var Oddvar og Rune på reinsdyrjakt på fjellet.
Nå går det i elgjakt. Heldigvis så har min yngste sønn tid til litt fugljakt. Han har hatt med seg Tessi og Marco noen turer. Utbyttet er to storfugler og ei jerpe så langt. Vi håper at været holder seg og at det blir mange flere turer og fugler.
Oddvar har hatt med seg Toya og hun tegner bra i skogen. Hun har iallefall nese for fugl. Oddvar og hun skremte opp en orrfugl, men jegeren bommet. Ellers så er en av hannvalpene i god driv som fuglhund. Eieren har skutt flere fugler for han og han fungerer visst veldig bra. Det er morro. Håper å få høre fra flere av valpeeierne om hvordan det går med de håpefulle. Spennende å høre om hvordan de utvikler seg ellers også, ikke bare jakt. Det er ikke alle som blir brukt i jakt samenheng heller. Spinonen er en alle tiders familiehund også, men liker aktiveteter av forskjellig slag. Toya er en rolig hund, lett å lære ting. Har en tendens til å gnage på alt, men håper at den værste tiden med dette er over. Hun er en glad hund og later til å være fornøyd med livet. Vi er mye ute og går turer i skog og mark. Det er noe hun elsker. Veldig nysgjerrig på alt som rører seg. Vi har ikke vært på noen utstilling enda, men bør vel prøve å få det til snart. Spennende å høre hva dommerne synes, men vi synes at hun er veldig fin og god uansett.

Søndag 29.august.

Hei igjen etter et langt opphold. Vi hadde valpetreff 7.august. Det var helt nydelig vær og vi fikk besøk av 5 valper med familier. Valpene fant hverandre utrolig fort, de gikk igang med lek nesten med det samme. De hadde det kjempemoro med lek og erting. Det var full fart det meste av tiden og de løp løse hele tiden. Utrolig moro å se alle sammen igjen. Alle var veldig fine, men allikevel veldig forskjellige. Skal bli spennende å se fortsettelsen. Vi var velsignet med sol og fint vær denne dagen, vi grillet og drakk kaffe og spiste kaker. Det var veldig sosialt og koselig, det frister til gjentagelse....
Alle valpene trives og har det bra. Vi er så glade for å se det.😀
Ellers så går dagene som vanlig med jobb , hunder, møter og familie. Vi prøver å trene Toya i vanlig dressur, men er nok i ungdomsopprør om dagen. Veldig sta og prøver seg på spillopper hele tiden. En dag jeg kom hjem fra jobb hadde hun mer eller mindre spist opp en kjøkkenstol. Er ergerlig men sånn skjer når det blir lang dag aleine på kjøkkenet. Ellers så er hun helt tullete etter å jage trost og all slags fugl om dagen. Så hun har veldig sterk jaktlyst. Men så var det den treninga da...... Oddvar og min sønn Rune er nå på fjellet og jakter rein. Så kommer elgjakt og så håper jeg at det blir litt tid til fugljakt. Vi skal prøve å la Toya gå sammen med Marco (han går utrolig bra). Håper at hun kan lære litt av han. MEN, vi har ulver gående rett utenfor gjerdet her og det er ikke noe moro å sende hundene ut i skogen. Så vi får se det an litt. En forster ble angrepet av to ulver i uka som gikk. Vi ser over sjøen der ugjerningen skjedde. Egentlig så har jeg ikke lyst til å sende hundene ut i skogen, men de bør jo få jakte også. Det er ingen god tanke at en av de kanskje blir ulvemat. Vet ikke hvordan jeg ville takle det. Ellers så er alt bra med de voksne hundene. Tessi er blitt slik hun var før, heldigvis. Vi går lange turer med de hver dag og koser oss sammen med de. De er utrolig hengivende og gode. Koselig med hunder.

Søndag 25. juli

Hei.
Nå er det gått en stund siden jeg skrev her. Vi har feriert det meste av juli mnd. Vi har vært i Småland i Sverige. Der hadde vi det kjempefint med tropevarme det meste av uken. Hundene fikk på seg veldig mye flått og det var ikke så morro, men det ser ut til at det har gått bra. Vi var veldig spente på hvordan den lange kjøreturen ville bli for Toya for hun ble veldig fort bilsyk. Hun kastet opp før vi startet bilen så vi hadde våre bange anelser, men det gikk over all forventning. Hun sov hele turen, bare med noen tisse og drikke pauser. Hun ble ikke dårlig i det hele tatt. Vi har nå kjørt langt og mange bilturer og alt går fortsatt bra, så det var en lang biltur som skulle til. Det er godt for alle parter. I Sverige så fikk Toya hilse på mange kuer og kalver. De gikk rundt oss hele tiden og det gikk bra. Hun ble også veldig glad i vann og bading/svømming i løpet av denne uken. Hun jakter på fluer og sommerfugler. Hun har stand på småfuglene, så jaktlysten er nok på plass. En ting som ikke er så bra var at hun fikk støt fra et strømgjerde da hun ble klappet av en mann på andre siden av gjerdet, så nå er alle menn som skal hilse på henne skumle. Så vi må prøve å få plukket av henne dette.... En utfordring i seg selv.
Vi har også vært på fisketur i Einunndalen. Vi lå i lavvo og hadde alle tre hundene med oss. Her fikk Toya hilse på sauer. Hun var veldig nysgjerrig på de. En søye trampet i beina til henne og da var det best å trekke seg unna syntes Toya. Vi opplevde veldig mye vær på denne turen. Alt fra sol, styrtregn, sterk vind, snøbyger og kaldt. Så vi opplevde den norske sommeren, huff.....Vi fikk da en alle tiders fiskemiddag iallefall. Nå siste ferieuke skal vi være hjemme og gjøre litt her. Sønnen i nabohuset har kjøpt seg en boxervalp, så Toya og han leker og koser seg. Vi må være litt "barnepike" om dagen. Ellers så skal vi ha valpetreff utpå her, håper at det passer for de fleste. Skal bli spennende å se valpene igjen. Hører jo stadig ifra valpeeierne og det går bra med alle.

Søndag 20. juni

Hei.
Så er det på tide å skrive litt igjen. Tiden strekker ikke til om dagen. Det har vært avslutninger på skole, jobb og div. Juni er en veldig travel tid for oss som jobber ved skolen. Nå går det heldigvis fort til ferien. Har fri hele juli og det blir deilig. Vi skal en tur på hytta, en tur til Småland i Sverige og antagelig en lavvotur. Vi skal ha med Tessi og Toya på hytta, Marco skal være hos Rune min sønn. Tessi har løpetid nå så da er det greit å slippe å ha med alle. Det blir så som så med soving om natta, han er helt vill. Men han vet vel hva han går glipp av denne gangen.
Vi har vært på valpekurs denne helga og vi er vel mer eller mindre utslitte både folk og dyr. Vi har lært utrolig mye om hvordan vi skal trene det grunnleggende framover, så nå er det opp til oss.....Vi har vært på kurs hos Line Torp, veldig dyktig. Onsdag kommer min datters hund Tarek for å være hos oss ei uke. Det blir nok topp for begge valpene, de er verdens beste venner. Tarek har også vært på kurs så det blir nok litt trening på begge to. Ellers så er alt bare bra med oss alle her i Odal`n.
Skal prøve å få lagt inn noen nye bilder nå.

Tirsdag 8.juni

Hei.
Her hos oss går det i kommune streik. Mor i huset har snart vært i streik i ei uke. Håper at det snart ordner seg.
Hundene har det bare bra. Tessi har ikke fått løpetida si enda, men det virker som det er i anmarsj. Så da er det bare å passe på så det ikke blir flere valper. Valpene vokser så fort, snart er de like store som sine foreldre. Toya er veldig intressert i fugler og elsker å være ute. Nesen brukes veldig flittig når vi er ute og går tur. Hun er ganske lydig, kommer på innkalling og går mye løs ute.
Vi trener allikevel på å gå fint i bånd, har en tendens til å dra litt. Trening som skal til. Hun har lært at hun ikke skal hoppe opp, men hender at hun glemmer seg. Hun hater desverre å kjøre bil, hun blir veldig bilsyk, kaster opp og har det ikke bra. Vi må bare trene på med korte kjøreturer. Vi er en del ute og farter så det er en fordel at dette går over. Ellers så er vi ved vannet og trener på å bli glad i vann. Tarek (min datters valp) elsker å apportere i vann, men Toya er mer forsiktig. Hun er nok litt "myk", men allikevel trygg på det meste. Hun er veslejenta til alle i huset. Vi er veldig glade i henne. Hun er en herlig hund (som alle andre spinoner).
Det er så godt at sommeren er kommet. Vi gleder oss til ferie. Det blir en tur til Sverige med eldste datter, mann og barnebarn. Astrid Lindgren på kartet. Ellers så blir det antagelig en lavvotur/ fisketur opp til Trøndelag og selfølgelig en tur opp på hytta. Så det blir en del kjøring på hundene som skal være med. Det blir ingen utenlandstur i år. Vi velger å være sammen med hundene. Er ikke så lett å få plassert tre hunder. Vil være mest mulig sammen med valpen også. Vi skal gå på valpekurs helga 18.-20- juni. Det blir spennende. Det er så greit å få inn det grunnleggende, samtidig som det er veldig sosialiserende både for dyr og folk.😀

Søndag 23.mai

Hallo alle sammen.
Her er alt bare bra. Vi driver og sosialiserer valp om dagen. Toya er utrolig lærevillig. Hun lærer å gå pent i bånd, vi trener litt innkalling, apportering med lek med ball. Det er så utrolig morro å drive på om dagen. Vi var på Årnes dagene med Toya og Tarek (min datter har han).Begge valpene taklet dette veldig fint. Der var masser med folk og hunder. Vi gikk gjennom tivoli med masse støy og lyder, men de var like rolige. Så det tyder bra. Vi får jo masse oppmerksomhet på slike steder. Toya er veldig rolig og blir mer og mer lik sin far. Tarek er som snytt ut av nesen på sin mor. Det er morro å se hvor forskjellige de er samtidig som de er like. Disse to valpene har stadig kontakt og elsker å være sammen. Tarek skal bo hos oss i ei uke fra st.hans da eierne skal på utenlands tur. Det gleder vi oss til. Det er så givende å ha begge to. Jeg blir mer og mer imponert over Marco (pappan). Han er så glad i valpen og leker med henne, oppdrar og er så tålmodig med henne.🙂
Nå er det jo fjerde spinonen vi har i hus og vi ser at dette er en rolig rase. De er utrolig behagelige hunder å ha både i hus og ellers. Jeg tror at har man hatt en spinone så er det det som er hunden. Vi er iallefall kjempeglade i rasen. Kanskje det en dag blir flere valper, hvem vet ?????
Vi har vært ved Seterlisjøen med alle tre hundene i dag. De to store elsker å svømme så det ble dagens trim. De apporterer villig selv om vannet er ganske kaldt enda. Det er morro å se den gleden de viser ved denne aktiviteten. Toya ble så smittet av dette at hun spratt ut i vannet med de andre. Men hun ble veldig overrasket så hun var rask opp igjen. Det var så komisk å se, det så ut som hun gikk på vannet. Beina gikk som trommestikker. Vi kommer til å fortsette med dette utover. Vi er heldige som har to flinke hunder som inspirerer den lille. Så som dere skjønner så er vi i aktivitet her i huset. Til dere alle som har kjøpt valp av oss, er dere på disse kanter så stikk oppom oss. Det setter vi utrolig pris på.🙂

Fredag 7. mai

Hei.
I dag har vi levert siste valpen. Så nå er det bare en igjen og den skal vi ha selv. Det ble veldig stille og rart, er vant til at de to valpene har holdt litt leven. Det virker som Toya savner lekekameraten sin. Og det gjør jeg også. Det er rart med det , hun har jo bodd hos oss i 14 uker. Men jeg vet at hun får et godt hjem og ikke er det så langt herfra heller så vi kommer nok til og møtes av og til.
Det er rart å tenke tilbake på denne valpeperioden og alt som har skjedd. Det er en opplevelse som jeg ikke vil være foruten. Nå skal jeg konsentrere meg mest om Toya å prøve og få lært henne det vesentligste.
Vi går nå en veldig fin tid i møte og skal kose oss med turer og lek i skog og mark.
Ønsker dere alle en fin solrik helg.😀😀

Lørdag 1. mai

Så er vi igang med mai mnd. Tiden raser avsted, så det er ikke noe rart at valpene blir store. Her er det full aktivitet om dagen. I dag hadde den ene valpen stand på ei linerle, tidlig krøkes skal god jakthund bli..... I går var vi på besøk hos min bror og hilste på to fine islands hester. De var litt skumle syntes Toya og Tiba., men det var spennende også. De nærmet seg litt og litt, men det viktigste er at de har sett hester og kjent lukten av dem. Vi kommer til å gjenta besøket titt og ofte utover nå. Min bror og hans fru har også 5 hunder. Vi ville ikke la de komme i nærheten av dem nå for de har 3 uker gamle elg hund valper i huset. Hvis det er noen som er intressert i grå elghund, bandhund/lurhund så ta kontakt. Det er tre ledige tispe valper. Veldig gode stamtavler og premier på begge foreldre. De har blandt annet vært med i NM begge to.
Vi har fått tilbake meldinger fra valpeeierne om at alt er bra etter 12 ukers kontroll og det er godt for oss å høre. De to valpene vi har her er iallefall kjempefine, rolige og kosete. Selvsagt med sine raptuser innimellom, men slik skal det være. Man blir så utrolig glad i hundene. Det er det beste selskap man kan ha, aldri aleine. Vi trener på vanlig valpe oppdragelse. Det virker som det går veldig fint så langt. Vi får også god hjelp av de to voksne hundene i huset. De er flinke til å sette grenser for valpene, her er det bare å innrette seg etter de store. Det er så morro å se på. Ønsker dere alle en god helg.

Søndag 25. april

Hei igjen.
Ja endelig så er våren her og det er noe både to og firbeinte setter pris på. Alt blir mye lettere. Valpene elsker å være ute. De er så utrolig nysgjerrige på alt. Det er bra for alt skal læres. De begynner å bli reinslige, men det glipper av og til. Det er ikke så lett og få fulgt opp når en er på jobb det meste av dagen. Heldigvis så jobber Oddvar like i nærheten så har forer og lufter dem midt på dagen. De er noen veldig fine valper, egentlig rolige til å være valper. De er utrolig sosiale, veldig glade i alle mennesker. Mina mitt barnebarn er på overnattings besøk i helga. Hun og valpene kommer veldig godt overens. De leker og koser seg. Valpene har sterk luktesans og bruker nesen hele tiden. Det tegner bra. De vokser veldig fort. Vi var på 12 ukers kontroll og fikk vaksine i uka som gikk. Alt er bare velstand, friske og raske. De veier nå mellom 11,5 og 12,5 kg. Har også fått en del tilbakemeldinger fra de andre eierne og alt er bra der også. Virker som de alle ligger ganske likt i vekt. Vi lar valpene løpe litt løse ute og blåser vi to ganger i fløyta så kommer de spurtende. Blir litt trening i innkalling samtidig. Vi går også litt med de i bånd og det fungerer bra. De to valpene som er igjen leker veldig mye sammen. Vi prøver å skille de litt av og til, for de er utrolig avhengig av hverandre. Vi har fortsatt et håp om å få solgt den siste tispa. Det må da være noen der ute som vil ha en av disse fine valpene.🙂

Søndag 11. april

Hei igjen alle sammen.
Her er det full aktivitet om dagen selv om det bare er igjen to valper i heimen. Det var deilig med en fjelltur etter all valpe jobben. Vi har fått så mange koselige tilbakemeldinger fra dere som har kjøpt valp hos oss. Dette er noe vi virkelig setter pris på.🙂
Det er så fint å ha kontakt med dere alle. Det håper vi at vi fortsatt kan ha utover. Vi skal prøve å få til en valpesamling utpå våren en gang. Blir spennende å se igjen valpene og ikke minst alle de koselige menneskene som er eiere til valpene.
Vi fortsetter å jobbe med de to valpene som er igjen. De er blitt utrolig glade i å kjøre bil. Var jo med på hytta og kjørte langt da og det gikk kjempefint. Alle valpene fant seg godt til rette på hytta. Der var de sammen med andre hunder og masse folk.
Vi driver og trener på renslighet inne. Det er en utfordring når man har to valper. Men vi får trene på.
Vi trener også på å gå i bånd og der begynner de å bli flinke.
De er ikke redde for å gå opp i vann o.l.🙂
Det blir spennende å følge dem utover. Vi håper selvsagt på å få solgt den ene tispa som er igjen. Vi har egentlig ingen planer om å ha to, men blir hun ikke solgt så....Det blir litt mange da vi har de to voksne også. Vi får krysse fingrene og håpe at det er noen mennesker der ute som vil ha ei kjempefin tispe.

Lørdag 27.mars

Så er valpene levert og vi er klare for hyttetur. Vi har en valp igjen for salg, men vi tar den med oss til fjells. Det er så stille etter alle valpene. Det blir spennende å høre hvordan alle har det. Vi ønsker dere alle en riktig god påske.😎

Torsdag 25.mars

Ja nå minker det på valpene våre. Vi har som sagt levert seks og to skal leveres i helga. Vi koser mye med de fem som er igjen nå. De har hatt på halsbånd og prøvd å gå litt i bånd. Vi har også tatt flere bilturer med dem.Noen er rolige og noen er mer urolig, men det går seg vel til. Vi har også hatt dem med på besøk hos svigermor på 93 år. De slo seg til ro i fremmede omgivelser etter å ha undersøkt alt i huset. De virker veldig trygge og fine.Vi slipper de ut etter mat og soving og de er veldig flinke til å gjøre fra seg ute. Noen piper og går til døra når de vil ut. Vi merker at det er mye roligere nå som det er få igjen. Rart er det også, men litt godt også. Begynner å lukte på den "normale" hverdagen igjen. Det ser ut til at vi får levert siste hannen, så nå er det bare ei fin tispe igjen. Hun må nok bli med oss opp på hytta i påsken.😎

onsdag 17.mars

Nå nærmer det seg valpe henting for de fleste som skal ha valp. Det reiser seks valper i helga, så det blir nok mye roligere i huset. Det blir nok litt trist etter dem, men sånn er det.....
Vi kjørte bil med alle i forgårs og i går. Det gikk utrolig bra, noen la seg på ryggen og slappet av. Ingen ble syke. I morra blir det en lengre tur på dem, for da skal alle til veterinær. Det blir spennende. Ellers så er alle i storform.
I kveld er jeg barnepike på mitt barnebarn og dere kan selv tenke dere hvor hun tilbringer det meste av tiden. Vi lar alle 11 valpene være i stua og det myldrer alle steder. De stortrives med dette og det er så spennende med alt. Det virker som valpene er trygge i alle situasjoner inne og det de har prøvd utendørs. Det er ingen som skiller seg ut, veldig jevne i alt. Det er rart å tenke på at snart åtte uker har gått. Jeg er så glad for at vi skal ha igjen en valp selv. Vi har igjen et par valper for salg enda, men vi håper å få solgt dem snart.
Vi kommer til å ta med de som er igjen opp på hytta i påsken.
Vi må bare bort litt nå etter all jobb her hjemme. Så da blir det kos for både to og firbeinte. Blir nok godt for Tessi å få dra litt på ski igjen. Hun har kommet seg helt igjen og er i topp form. Det er vi veldig takknemlig for. Vi håper at den nye valpen Toya blir like fin som sine foreldre.

Søndag 14.mars

Så er det helg igjen. Valpene er veldig aktive om dagen. De leker og slåss. De er veldig glad i mat, matfatene blir tomme på 2 minutter. Det er vel slik da det er kamp om maten. De er så flinke til å vaske skåler og gulv helt rene etter måltidene. De vokser utrolig fort, begynner å se ut som små spinone hunder.
De er veldig glade og trygge valper. Ingen som er skeptiske så langt. Er jo litt skeptiske til nye ting, men det går fort over.
I dag skal vi på besøk til svigermor og da tar vi med oss noen valper. Da blir det bil trening og det å besøke ett nytt sted. Vi skal til veterinær med alle sammen på torsdag, for vaksinasjon, chip og attest. Så da er det greit å ha kjørt litt bil på forhånd. Vi har fortsatt veldig mye besøk av folk som vil hilse på vidundrene.
Alle bemerker at valpene er så trygge og trivlige, men så har de hatt mye kontakt med folk hele tiden også. Så vi håper at de forsatt vil bli trygge framover. Det er viktig at de nye eierne fortsetter der vi slipper nå. Valpene får være en del ute på terassen i snø og sol, og der stortrives de. Er det kaldt ute så blir det bare korte turer, men nå om dagen har været vært nydelig. Det er en kjempefin tid å få valp på for dere som overtar "unga" våre. Håper at det blir mye kos og glede begge veger. Vi ser fram til å reise på fjellet i påsken., etter mye jobb her hjemme. Men det har vært en stor glede å få ha så mange valper. Det ser ut til at det blir med 2 valper til fjells. Da blir det god tid til kos og  læring. Det er en spennende tid utover med å lære opp en valp til forskjellige ting. Er man flink til å følge opp så får man igjen for det.

Mandag 8. mars.

Hei igjen.
Nå er det en stund siden jeg har skrevet. Det er uvant med fulltids jobb igjen, itillegg har det vært skikkelig forkjølelse på gang. Valpene vokser og trives. De er veldig trygge på mennesker og andre hunder. Vi har hatt min datters hund her i helga og det har gått kjempefint. Ellers så er barnebarnet Mina på besøk hver helg og hun bor hos valpene. De er i stua og får løpe fritt og det er morro kan dere tro. Det er så morro å se dem i aksjon. De har hatt sin første lille tur ut og prøvd snøen. Det var litt skummelt første gang, men nå vil de nesten ikke inn igjen. Vi skal kjøre litt mer bil med dem så det ikke blir så skummelt når de skal til sine nye hjem. Det går fort til levering nå. Jeg gruer meg litt, mest for min egen del.... Jeg vet at valpene får kjempegode hjem dit de kommer.😀 Vi har hatt besøk av alle som skal ha valp opp til flere ganger så folket gleder seg veldig og det skjønner jeg som går med disse søte valpene mye om dagen. Det er slik at jeg gleder meg til å komme hjem fra jobb for da står det 11 små hoder og titter over kanten på valpebingen. Jeg er så glad for at vi skal ha igjen en selv. Jeg tror at dette kan bli veldig bra hunder på alle måter, men så er de vel overveid også. Skal prøve å få lagt inn flere bilder i løpet av kvelden. Valpene begynner å bli veldig store nå, de vokser utrolig fort.

Torsdag 25. februar

Ja nå begynner det å bli fart på valpene. De er veldig aktive.
Vi har besøk så og si hver dag.🙂
Alle som er innom bemerker at valpene er så tillitsfulle. De hilser på forskjellige mennesker i alle alders grupper fra 1 år og til 93 år. De er like trygge på alle. Valpene er også rundt om i huset ellers så de blir vant til foskjellige ting. Vi klipper klør og lugger litt i pelsen, ser på tenner og ører. Vi støvsuger og durer litt rundt dem. Prøver å få dem trygge på forskjellige lyder. Vi kommer til å ta noen små kjøreturer også. Vi koser oss veldig med valpene og tilbringer flere timer sammen med dem hver dag. Vi blir så glade i alle sammen. Jeg vet at alle valpene som er bestillt er etterlengtet og at alle gleder seg til å få dem hjem. Har lagt inn noen flere bilder som Nina fra Stange har tatt, Kjempefine.🙂

Fredag 19.februar

Så er det helg igjen. Valpene blir større og tøffere for hver dag. De leker mer og mer. Vi tilbringer mye tid sammen med dem.
Vi prøver å få med oss litt ol sendinger innimellom også. Nå i helgen kommer det tre valpekjøpere som skal se på valpene. Har lagt inn nye bilder av vidunderene.🙂

Onsdag 17. februar

Vi har nå begynt å mate valpene med litt fastere mat. Har begynt så smått og øker gradvis. Det virker som de fleste liker denne maten, men for et klin. De står med beina oppi maten og langer innpå. Det går seg vel til etter hvert og Tessi vasker de mer enn gjerne etter måltidene. Vi har hatt en del besøk av alle alders grupper og valpene virker veldig tillitsfulle. De elsker å ligge i fanget og kose seg. De er noen skikkelige koseklumper. Det er synd at valpetiden går så fort. De begynner å få tenner nå og da er det snart tid for skikkelig gnaging. Da er det ikke bare å gå opp til dem, bør ha noe på beina da ja....Folk som er her bemerker at valpene er så jevnstore og fine. Vi er veldig glade og takknemlige for at alt gikk og går så bra. De vokser veldig fort og ser mer og mer ut som små spinoner. HERLIGE.😀

Fredag 12. februar.

Ja tiden flyr. Snart er valpene tre uker. De er i fin form og har begynt å leke og "slåss" med hverandre. Alle har åpnet øynene. De er veldig kontakt søkende når vi mennesker er i nærheten. I dag har alle fått sin første markkur. Neste er når de er 6 uker. Nå begynner sosialiserings tiden for fullt. Vi venter en del folk som kommer på besøk utover og det er veldig fint for at valpene skal bli vant til og omgås oss mennesker. Vi har to valper som ikke er bestillt så hvis noen er interessert så er det bare å ta kontakt. Valpene er helt herlige. Har lagt inn flere bilder.
🙂

Søndag 7. februar.

Nå begynner det å skje ting i valpekassa. I går åpnet øynene seg på to valper og det er nok flere som kommer til å åpne seg i dag. Det er så morro å se. Ellers så begynner de lyse valpene å få oransje tegninger. De blir nok lik på sin far.🙂Alle valpene har lagt godt på seg, er runde og gode.Det ser ut til at alle er friske. Tessi har kommet seg fint og tilbringer en del tid for seg selv. Det er nok godt å komme seg ut av valpekassa av og til. Valpene er aktive og kravler/går omkring. Vi ligger fortsatt nede med Tessi og valpene om natta. Valpene får fortsatt litt tillegg. Snart kan de så smått begynne med fast føde. Tida går veldig fort. Valpetida er slitsom, men morsom. Vi er så glade for at det ser ut til at alt går bra. Så det ser ut til at alle som venter på sin valp får valp. Dere kan glede dere for spinonen er en herlig hunderase som dere får kjempemye glede sammen med.🙂

Velkommen til hjemmesiden vår

Onsdag 3. februar

Hei igjen alle sammen.
Her er alt bare velstand om dagen.🙂
Valpene vokser og trives. Nå har nesten alle snart doblet sin fødselsvekt. Vi må fortsatt gi noen litt erstatning i tillegg, men alle får melk fra sin mor. Det er viktig at de får så mye melk som mulig fra henne. Hun er fortsatt veldig omsorgsfull for sine barn. Valpene utvikler seg veldig fort. Nå går det fort til de får øyne. De er veldig søte! Vi tobeinte føler at det begynner å gå seg ordentlig til nå. Det nærmer seg tiden for å ta imot besøk av alle som vil komme å se på de nydelige nøstene våre. Vi har fått mange henvendelser angående dette, men vil vente til valpene er ca 3 uker. Tiden går så veldig fort. Nå må jeg gå og se til valpene, jeg er heldig jeg.😀

Fredag 29.januar

Her i huset går det i valpestell om dagen.🙂 Det er utrolig morro å sitte og studere alle de fine valpene. Tessi er i fin form og verdens beste mor for sine valper. Hun har fått melk, men det blir nok litt lite til alle så vi gir tillegg. Det er spesiellt 2 valper som har lagt godt på seg og så er det noen som ikke har lagt på seg så veldig mye. Så vi må veie og følge med. Det virker som alle er friske og raske så langt, så vi håper at alle klarer seg. I kveld kommer min svigerinne Wenche og skal være nattevakt for Oddvar og meg.😉 Det skal bli deilig med ei hel natts søvn. Oddvar og jeg har matet og våket halve natta hver. Det blir slitsomt med jobb ved siden av. Det er en stor glede å få oppleve det å ha et valpekull. Det blir nok stor aktivitet utover.

Onsdag 27. januar.

Så er vi igang med valpestell og mating. Tessi har kommet seg betraktelig. Vi var hos veterinær for sjekk i går og alt så greit ut så langt. Hun har fått litt melk igjen, men det virker som det ikke er full produksjon. Så vi må gi tillegg med jevne mellomrom. Valpene er nå sammen med sin mor hele tiden i valpekassa.
Tessi er ei alle tiders mor, tålmodig , vasker og steller unga sine.

Hun forlater valpekassa bare når hun luftes. Maten blir servert på senga. Hun går på jerntilskudd for å få  opp blod prosenten.
Så over til valpene. Det er 2 hanner og 2 tisper som antagelig blir mørke som sin mor, 4 hvite tisper og 3 hvite hanner. En av de mørke hannene har en haleknekk, ellers ser det bra ut. Det er et par av valpene som vi må passe ekstra på , de er litt mer forsiktige enn de andre ved matfatet. Så vi veier alle valpene hver dag for å følge med på vektkurven. Det er utrolig morro å ha valper selv om vi har fått en veldig tung start. Men det kunne gått så mye verre.....Vi i familien har ikke så veldig mye overskudd om dagen. Vi mater flere ganger om natten også. Vi bytter på så vi får sovet noen timer innimellom. Vi har jo våre jobber som må passes også, men Oddvar og jeg er på redusert jobb annenhver gang. Så sammen så får vi det til. Vi har også mange gode hjelpere som tar ei mating av og til. Så vi håper at Tessi får være frisk og kommer seg ordentlig og at alle valpene får vokse opp til fine spinoner. De er så søte. Vi sitter ved valpekassa og bare ser på vidunderene. Morro å se hvor forskjellige de er allerede nå. Det blir ei hektisk men fin tid utover.

Mandag 25.januar

Ja så er snart morgenen kommet. Det har vært ei kjempelang natt. Etter fire valper så måtte vi til dyrlege og ta keisersnitt.
Hun hadde livmorvridning. Hun mistet veldig mye blod så hun er slapp og i dårlig form. Jeg forer henne på havregrynsuppe tilsatt druesukker, fløte og egg. Det er viktig at hun får i seg drikke så kreftene kan komme tilbake. Vi krysser alt vi har for at alt går bra.
Det ligger elleve valper i kassa, seks tisper og fem hanner.
Vi må mate dem annen hver time pga at Tessi ikke er bra og at det er så mange valper. Så vi er ganske utmattet her i huset ikke minst følelsesmessig. Redselen for å miste bikkja er nesten ikke til å bære. Vi håper at alt går bra.

Velkommen til hjemmesiden vår

Søndag 24. januar

Nå er fødselen i gang. Det har kommet tre valper foreløpig, to hanner og én tispe. Alle er friske og raske.Vi håper snart det kommer fler 🙂

Lørdag 23. januar.

Hei igjen!
Så har enda ei uke gått. Tessi er like hel enda. Hun er nå i sin siste uke og fødsel kan jo skje når som helst. Magen har synket ned en del og matlysten er ikke helt på topp for tida. Hun er i bra form men er veldig tung i kroppen. Det er veldig livat i magen, lurer på hvordan de ser ut og hvilket kjønn det er?????
Det er SÅÅ spennende.🙂 Vi måler temperatur og følger med. Jeg ligger nede om natta så det ikke skal skje uten at vi er der. Vi kommer til å være en voksen tilstede hele tida framover. Jeg føler at jeg jobber både nattskift og dagskift for tida. Man blir trøtt av å være ute med hund flere ganger om natta samtidig som man er på vanlig jobb på dagtid. Men dette er verdt alt sammen. Håper at fødsel og alt går bra. Vi i familien driver og tipper på hvor mange valper det blir. Vi tipper på alt fra 7-12. Umulig å vite. Vi må vente til fødselen er over for å vite det sikkert. Men STOR mage har hun.....
Beskjed her så fort det skjer noe.🙂

Lørdag 16. januar.

Så er det gått enda ei uke. Nå er valpekassa ferdig og alt planlegges og gjøres klart fram imot fødsel. Det går fort, onsdag om en og en halv uke er dagen hennes. Magen begynner å bli stinn. Hun får nå måltidene sine delt opp i fire  i løpet av dagen. Det er ikke plass til så store porsjoner om gangen. Hun har melk i juret sitt. Vi kjenner godt at valpene rører på seg inne i magen. Hun peser og synes nok at det begynner å bli tungt å gå drektig. Det blir spennende å se hvor mange det er som ligger inne i magen. Hun må nå ut om natta også, så det er av og til noen trøtte fjes når morgenen kommer. Men slik er det bare.🙂 Nå i helga er jeg barnepike på Mina, mitt barnebarn og på Nikki (tibetansk spaniel) som er min datters hund. Så tida flyr.Jeg har lagt inn noen flere bilder. Det kommer flere etterhvert.

Lørdag 9.januar

Så er enda ei uke gått. Nå begynner Tessi på sin 7. uke i drektigheten. Hun er i god form og er frisk.🙂
Hun ligger mye og slapper av, enten foran ovnen eller på ganggulvet der det er varmekabler. Hun er enda roligere enn ellers. Veldig kosete og "rar". Hun får mye oppmerksomhet og kos. Den stolte far ligger ved siden av henne og passer på. Ser nesten ut som om at han er klar over situasjonen. Han er en hund som vi blir mer og mer glad i. Han er bare helt herlig.🙂🙂 Så vi gleder oss til å se hvordan denne miksen blir. Det lover godt da vi ser hvordan begge foreldrene er. Jeg gleder meg helt vannvittig til å få valper i huset og til å ha en valp utover i tiden som kommer. Her i Flaen holder det seg kaldt, så det blir mye innekos. I dag står det nybakt brød og eplehorn på menyen. Oddvar driver og snekrer valpekasse og den er snart ferdig. Jeg leser om drektighet, fødsel, valpestell og ikke minst valpesosialisering. Så som dere skjønner så er det stort sett forberedelser til valpefødsel det dreier seg om. Vi må jobbe litt også da ,men....

Søndag 3.januar

GODT NYTTÅR!
Her går det i valpeforberedelser om dagen. Tessi ligger foran ovnen og kan ikke få det varmt nok. Hun er sulten hele tiden, snoker etter mat og julekaker. Så nå må vi passe på maten vår....
Pattene hennes vokser og hun begynner å få jur. Magen begynner å bli rundere.
Vi driver og øker måltidene hennes og driver gradvis og venner henne til annen mat. Oddvar har tegnet ei fin valpekasse  og nå står det snekring for tur. Han er en veldig handyman så vi er heldig stilt på den måten. Jeg ordner og kjøper inn andre effekter som trengs til fødselen. Nå kommer hverdagen og da blir alt mye mere travelt for alle mann. Vi går en travel men spennende tid i møte. Tida går så fort så plutselig så er den store dagen der.🙂

Onsdag 30.desember

Endelig så er det bekreftet. Tessi er med valper og det ser ut til å være en del av dem. 😀 Så nå kan vi puste lettet ut så langt iallefall. Veterinæren kunne ikke si akkurat hvor mange det er, men det så ut til å være mange.....Så nå er det bare å vente og pleie den vordende mor utover. Vi gleder oss utrolig fælt og jeg vet det er mange av dere som venter like mye som oss. Jeg skal prøve å skrive ofte om hvordan utviklingen er. Etter planen så ventes valpene ca. 28.januar og det går fort.
Ønsker dere alle ET GODT NYTTÅR og vi gleder oss sammen over Tessis tilstand.

Tirsdag 29.desember

Nå nærmer det seg ultralyd. Vi er så spente så det er nesten ikke til å holde ut. Vi er ganske sikre på at hun er drektig. Mange tegn som kommer ettersom dagene går. Min bror og kone var her og   de er helt sikre på at hun skal ha valper. Vi tar noen lange lufteturer med hundene om dagen, men det er så kaldt at det er best å kose seg inne. Marco er ikke vant til at det er så mye snø og så kaldt. Men han takler det bra, selv om han spurter innendørs etter endt lufting. Vi tar det med ro i jula. Er mye sammen med slekt og venner. Må nyte fridagene en har, snart er det full jobb igjen.....Jeg skriver mere i morra etter at vi har vært på ultralyden. SPENNENDE.🤭

Fredag 25.desember

God jul alle sammen.

Endelig så er det noen fridager. Det er godt for både to og firbeinte. Tessi og Marco har det bare bra. Vi ser etter tegn på at Tessi er drektig, men det er vanskelig å si. Noen ganger syns jeg at det er noen tegn, men så er jeg usikker. Vi skal iallefall til veterinær for ultralyd 30. desember. Så da får vi vel svaret. Vi håper selvfølgelig at hun er drektig. Jeg skal skrive i bloggen så fort vi veit noe.
Vi feirer julen med god mat og godt drikke sammen med familie og venner.
Nærmere beskjed kommer...

Søndag13.desember


I dag er det alt 3. søndag i advent. Snart er det jul og det skal bli godt med noen rolige dager for både folk og dyr. Tiden flyr og vi venter fortsatt i spenning om det blir noen små her i huset i januar. Tessi er fortsatt akkurat som før, men det er jo tidlig enda. Om 14 dager bør vi vel begynne å merke noen forandringer. Vi har en god følelse for at det blir valper; men det er jo ikke noen garanti for at det blir.....
Oddvar har hatt med seg Marco på noen jaktturer i skogen, men det er ikke så mye fugl å se. Men uansett så koser de seg i skogen begge to.🙂 Vi har latt Tessi ta det litt med ro i tilfelle hun er drektig. I helga har jeg hatt mitt barnebarn på overnattingsbesøk. Hun elsker å leke doktor og vi er blitt undersøkt alle mann både vi og bikkjene. Bikkjene finner seg i alt hun gjør, de ligger der og ser ut til å kose seg. Så gemyttet er veldig bra på både Tessi og Marco. Det lover godt for evt. valper.Nå venter vi bare på snøen og det ser ut til at den er i farta. Skriver mere senere.

Fredag 27.november

Hei alle sammen!
Nå er parringen i boks. Vi har hatt to vellykkede parringer, en i går og en i dag. Alt har gått på normalmåten med litt hjelp fra oss, så nå er vi lettet og glade. Vi krysser fingrene og håper hun blir drektig. Vi går nå en veldig spennende tid i møte🙂

Torsdag 26. november

Hei.

Nå er tiden for parring kommet, men det er ikke så lett å få til. Tessi er såpass mye større enn Marco så vi må hjelpe til. Vi har bygd en platting , men vi har ikke fått det til enda. Vi har prøvd tre ganger. Vi prøver igjen i kveld og går det ikke nå så skal vi til dyrlege i morra og inseminere. Det er jo å håpe på normal metoden, men det er ikke bestandig ting går som vi ønsker... Vi håper iallefall at hun blir drektig🙂 Dere får høre hvordan det går i morra.

Søndag 22.november

I dag har Oddvar og Marco vært i skogen på fuglejakt. Været er så som så, men fint å være ute allikevel. De så noen storfugler på turen, men klarte ikke å få noen i dag heller...Det er ennå igjen en mnd. med jakt så sjansen kan jo komme.
Ellers så fortsetter Tessi og Marco kurtiseringen.De ligger ved siden av hverandre og koser og slikker....Det begynner virkelig å nærme seg nå. Vi er alle veldig spente. Håper at alt blir vellykket.🙂

Lørdag 14.november

Hei igjen.
Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe. Jeg har slitt med rygg igjen og det har tatt mye tid med trening og div. Men nå kommer det glade budskap: Tessi har fått løpetid, første dag med blødning i går fredag den 13.😀 Så nå er det bare å vente på de riktige dagene for parring. Vi er jo så heldige å ha en erfaren avlshund i huset så han finner nok ut når det er. Det går i skikkelig kurtisering om dagen. Tessi sier ifra når det er nok og det er bra. Det går fint å ha de sammen hele tida fortsatt. Hundene har fått noen jaktturer siden sist jeg skrev; men noen fugl er det ikke blitt. Vi har ligget litt i ro pga bjørn like ved oss her.... Men nå er den vel snart i hi.

Tirsdag 13.oktober

                    

Hei igjen. Vi hadde en kjempefin tur opp til hytta vår i Gausdalen. Det ble ikke så lange turene vi gikk, det var en del snø. Allikevel gikk vi en tur begge dagene, men hundene ble ikke var noen ryper. Det var bare spennende harespor rundt hytta....Hundene har kost seg med vårt barnebarn Mina på 4 1/2 år. De er verdens beste venner. Alt er jo nytt for Marco, men han taklet dette veldig bra.
Tessi begynner å "gjøre seg til" for Marco, så løpetida er nok ikke så langt unna. Hun godtar han iallefall. Det blir så spennende utover.😀

Onsdag 7.oktober

I dag har hundene vært med mor på jobb. Det er høstferie i Odalen nå og hundene har vært med mor,to voksne og SFO barna på skogstur. Alle har kost seg med bål, pølsegrilling og kos. Hundene elsker å være med. Unga har gått turer med dem i bånd pga. elgjakt i nærområdet. Det er så fint å få sosialisert hundene på denne måten.
Vi har vært hos veterinær med Tessi og fått vaksinene hennes i god tid før løpetid. Hun driver også med markkur.
Viktig å være forberedt. Det går fort til tiden for løpetid. Det er i midten av november hvis hun følger syklusen sin.
Vi håper at alt blir vellykket, for det er ni som ønsker valp foreløpig.
Vi drar til fjells på fredag og blir til søndag. Hundene skal være med. Det blir ikke jakt, for far sjøl i huset er hjemme og jakter elg. Vi skal ta mange fine fjellturer og se etter rype allikevel, hvis det ikke er for mye snø.